Terug naar Misschien komt er toch een nieuwe iPhone SE, eind augustus al
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Misschien komt er toch een nieuwe iPhone SE, eind augustus al

Door Laura Grootaarts20 juli 2017 09:502 min. leestijd0

Komt er nu wel of niet een nieuwe iPhone SE? Volgens een nogal een nogal bedenkelijk bericht van het Franse blog iGeneration (via MacRumors), ligt er al op korte termijn een nieuwe versie van de 4-inch iPhone in de winkel. En de iPhone SE 2 wordt nog een stuk goedkoper dan het huidige model ook. Twee dagen geleden nog claimde een andere bron dat de iPhone SE juist geen opvolger krijgt.

iPhone SE

iPhone SE 2 al in augustus

Volgens insiders zou de traditionele september-keynote van Apple worden opgedeeld in twee evenementen. Volgende maand al, aan het einde van augustus,  zou er een aankondiging zijn van de betaalbare en compacte SE. Voor nieuws over de iPhone 8 en 7s (Plus) zouden we moeten wachten tot een keynote in oktober.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Deze tijdlijn is op zijn zachtst gezegd discutabel. Apple heeft nog nooit een iPhone uitgebracht in augustus. Vrijwel alle iPhones zijn verschenen in september en in juni – enkele uitzonderingen die de regel bevestigen daargelaten. (Detail: de huidige iPhone SE was met de release in maart 2016 wel één van die uitzonderingen, en in theorie is het tijd voor een upgrade.)

Nóg goedkoper dan het huidige model

iGeneration beweert verder dat de nieuwe iPhone SE nog budgetvriendelijker wordt dan het huidige model. Nu betaal je bij Apple € 489 voor een SE met 32 GB opslag, de nieuwe zou slechts € 399 gaan kosten. De SE die nu in de winkels ligt,  heeft de behuizing van de iPhone 5s en is qua technische specificaties vergelijkbaar met de iPhone 6s. Een eventuele nieuwe SE zou wat specs betreft vergelijkbaar moeten worden met de iPhone 7. Gezien het prijskaartje zou Apple hiermee zijn eigen producten kannibaliseren.

Kortom: te nuttigen met een stevige korrel zout.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone SE
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar