Terug naar iPhone-gebruikers met KPN bellen straks via 4G
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone-gebruikers met KPN bellen straks via 4G

Door Koen van Ekeren9 mei 2017 13:402 min. leestijd0

iPhone-gebruikers met KPN voeren binnenkort telefoongesprekken met een verbeterde geluidskwaliteit. KPN en Apple werken namelijk aan een update waardoor zij straks bellen via 4G.

bellen via 4G

Bellen via 4G

Het bellen via het 4G-netwerk wordt ook wel Voice over LTE (VoLTE) genoemd. De functie wordt momenteel uitgerold voor alle KPN-klanten met een iPhone 6 of hoger. Eerder konden klanten van KPN het 4G-netwerk alleen gebruiken voor mobiel internet en het versturen van sms’jes. Telefoongesprekken liepen via het 3G of 2G-netwerk. Klanten van KPN ontvangen een melding om de aanbiedersinstellingen te updaten. Hierbij gaat het om versie 28.3.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het bellen met 4G wordt niet door alle aanbieders automatisch ingeschakeld. Je kunt dit controleren door de app Instellingen te openen en vervolgens naar ‘Mobiel Netwerk>Opties mobiele data>Schakel LTE in’ te gaan, waar je dan de optie ‘Gesprekken en data’ inschakelt om te bellen met VoLTE.

Voordelen VoLTE

Een groot voordeel van VoLTE is de verbeterde geluidskwaliteit. Daarnaast zorgt de 800 MHz-frequentie voor een beter bereik dan bij 2G of 3G het geval is. Dit is bijvoorbeeld handig bij het binnenshuis bellen, omdat het 4G-signaal beter huizen binnendringt. Bovendien gaat het maken van een verbinding veel sneller; gesprekken komen in minder dan een seconde tot stand. Het bellen met 4G werkt overigens alleen tussen gebruikers die op hetzelfde netwerk zitten.

KPN is niet de eerste provider die het bellen met 4G mogelijk maakt, want eerder konden klanten van Tele2 al bellen met VoLTE. Ook is Vodafone op dit moment bezig met het testen en uitrollen van Voice over LTE, terwijl ook T-Mobile aangeeft hiermee bezig te zijn.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar