Terug naar ‘Touch ID tóch aan voorzijde van de iPhone 8’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Touch ID tóch aan voorzijde van de iPhone 8’

Door Laura Grootaarts29 mei 2017 11:262 min. leestijd0

De Touch ID-sensor van de iPhone 8 is al een hele tijd onderwerp van discussie. Komt-ie aan de achterkant van het toestel? Of toch aan de voorkant, in het scherm geïntegreerd? Een nieuw rapport van het Chinese ECN (via MacRumors) duidt op het laatste – en dat zal voor velen een opluchting zijn.

Optische vingerafdrukscanner

Met de iPhone 8 (of iPhone Edition) nemen we na tien jaar afscheid van de kenmerkende thuisknop. Daar is geen plek meer voor, want het scherm van het nieuwe toestel loopt helemaal door tot aan de rand. In plaats daarvan introduceert Apple iets nieuws: een optische vingerafdruk-sensor. Je kunt je vinger daarbij gewoon op het scherm leggen voor het ontgrendelen van je iPhone, want deze optische technologie werk door het glas heen.

iPhone 8 Touch ID

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Eerder waren er geruchten over Touch ID aan de achterzijde van het toestel, zoals dat bij sommige Android-toestellen ook al het geval is. Deze plek kan echter onhandig zijn, bijvoorbeeld omdat je je iPhone dan per se moet oppakken om hem te ontgrendelen.

Andere wijzigingen

Het rapport meldt verder dat de nieuwe iPhone andere schermverhoudingen krijgt. We gaan van 16:9 over op 18,5:9. Ook wordt er gesproken over onzichtbare infraroodsensoren die de werking van de camera verbeteren. Dit sluit aan bij eerdere geruchten over augmented reality- en 3D-functies van de camera. Mogelijk krijgt de iPhone 8 ook gezichtsherkenning, zodat je je telefoon kunt ontgrendelen door ernaar te kijken.

Concept iPhone 8 functiepaneel

De iPhone 8 wordt waarschijnlijk dit najaar gepresenteerd: Apple viert met dit jubileum-toestel het 10-jarig bestaan van de iPhone. De iPhone 8 gaat er dankzij een edge-to-edge display met geen of minimale randen en een behuizing van glas en staal drastisch anders uitzien dan voorheen. Wat we er precies van mogen verwachten, horen we in september. Dan worden ook de iPhone 7s en 7s Plus verwacht.

Meer over de iPhone 8 lees je in het iPhone 8-dossier.

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar