Terug naar Paniek bij Apple: 'iPhone 8 heeft softwareproblemen'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Paniek bij Apple: 'iPhone 8 heeft softwareproblemen'

Door Laura Grootaarts12 juli 2017 11:552 min. leestijd0

De lanceringsdatum van de iPhone 8 komt steeds dichterbij en bij Apple slaat de stress langzaam maar zeker toe. De software voor de iPhone 8 is op dit moment nog helemaal niet in orde, zo meldt Fast Company. En hoewel er koortsachtig aan wordt gewerkt, is het niet zeker of de deadline wel gehaald wordt.

witte iPhone 8

Volgens insiders hangt er bij Apple paniek in de lucht. Want als de problemen niet op tijd worden opgelost, dan bestaat de kans dat Apple’s nieuwe vlaggenschip straks wordt uitgebracht terwijl enkele van de belangrijkste functies nog helemaal niet werken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Draadloos opladen

Een van de knelpunten is draadloos opladen. Enkele dagen geleden meldde Apple-blogger John Gruber al dat je de iPhone 8 niet direct draadloos kunt opladen. Apple zou de bijbehorende adapter pas later in het jaar los gaan verkopen en er is een update naar iOS 11.1 nodig. Volgens Fast Company vormt de adapter niet het probleem, maar is de software nog niet klaar wanneer de iPhone 8 in de verkoop gaat.

3D-sensor en Touch ID

Verder zou Apple moeilijkheden ondervinden met de 3D-sensor bij de frontcamera (mogelijk bedoeld voor gezichtsherkenning). De sensor zelf is qua hardware prima in orde en wordt gewoon ingebouwd, maar de begeleidende software volgt pas later. Ook hier is dus eerst een update nodig. Vorige week werd er nog druk gespeculeerd over Touch ID: de vingerafdrukscanner zou achterwege blijven op dit toestel en compleet vervangen worden door gezichtsherkenning. Niet waar, aldus Fast Company: Apple denkt er nog steeds over om Touch ID onder het oled-scherm te plaatsen. Maar ook hierover is het laatste woord nog niet gezegd …

iOS 11.1

video iOS 11

De iPhone 8 wordt waarschijnlijk in september aangekondigd en moet kort daarna in de verkoop gaan. Het lijkt erop dat we dit najaar niet moeten alleen moeten uitkijken naar de iPhone 8, maar vooral ook naar iOS 11.1. Het zou overigens niet voor het eerst zijn dat een nieuwe iPhone pas na een software-update volledig werkt. Vorig jaar nog werkte de portretmodus van de iPhone 7 Plus pas na enkele weken, met het verschijnen van iOS 10.1.

Lees ook ons iPhone 8 dossier.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar