Terug naar iPhone 8: filmen in 4K met beide camera’s
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 8: filmen in 4K met beide camera’s

Door Laura Grootaarts4 augustus 2017 10:242 min. leestijd0

Door de firmware van de HomePod ligt allerlei informatie over de nieuwe iPhone 8 nu al op straat. Eerder deze week lekten er al diverse details uit en nu is er nieuws over de gewone en de frontcamera van Apple’s nieuwe vlaggenschip.

iPhone 8 camera

Beide camera’s iPhone 8 flink verbeterd

De Braziliaanse site iHelp BR (via MacRumors) vond in de code aanwijzingen voor verbeteringen aan beide camera’s. Met zowel de gewone als de frontcamera op de iPhone 8 kun je 4K-video’s maken met 60 beelden per seconde (bps of fps). Het stukje code waaruit deze informatie is opgediept, zie je in de schermafbeelding hieronder.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iPhone 8 4k video

De huidige iPhone 7- of iPhone 7 Plus-camera ondersteunt 4K-video met 30 bps, dus video’s zien er straks vloeiender uit. Voor de frontcamera betekent 4K‑video met 60 bps al helemaal een grote vooruitgang, want de huidige camera blijft steken op 1080p. Dat je straks ook hiermee in 4K filmt is leuk voor fanatieke selfie-fotografen, maar vooral ook nuttig. Want het komt ongetwijfeld van pas bij de gezichtsherkenning- en AR-functies van de nieuwe iPhone.

SmartCam en meer

Het zijn niet de eerste details die de software prijsgeeft over de nieuwe camera van de iPhone 8. Eerder deze week ontdekten ontwikkelaars dat de iPhone 8 een SmartCam-functie krijgt. Hierbij zorgt de camera automatisch voor de juiste instellingen in bepaalde situaties. Zo doken in de code onder meer ‘Zonsondergang/zonsopgang’, ‘vuurwerk’, ‘huisdier’, ‘baby’ en ‘sport’ op. Enigszins vergelijkbaar dus met de voorkeursinstellingen van ‘ouderwetse’ camera’s.

Door het HomePod-lek weten we nu al het een en ander over de iPhone 8. Zo krijgt het toestel gezichtsherkenning, is de statusbalk gesplitst en weten we hoe de voorkant van het toestel er in grote lijnen uitziet.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar