Terug naar iPhone 8: foto’s van dummy opgedoken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 8: foto’s van dummy opgedoken

Door Laura Grootaarts24 april 2017 10:483 min. leestijd0

De iPhone 8 verschijnt pas in september, maar nu al vliegen de geruchten, technische tekeningen en concepten je om de oren. Dit weekend zijn er voor het eerst foto’s van een iPhone 8 dummy naar buiten gekomen.

iPhone 8 dummy uit de Foxconn-fabriek

iPhone 8 dummy

De foto’s van de iPhone 8 dummy verschenen op het Twitter-account van Benjamin Geskin. Het model zou afkomstig zijn uit de Chinese Foxconn-fabriek, waar het gebruikt wordt voor het instellen van een cnc-freesmachine. Op de foto’s is een dummy te zien met een gebogen glazen achterzijde; mogelijk wordt er daarnaast getest met een aluminium toestel.

Enorm scherm van rand tot rand

iphone 8 dummy scherm

Op de iPhone 8 dummy zien we veel zaken terug waar eerder ook al geruchten over waren. Zo zien we een enorm (oled-)scherm dat van rand tot rand loopt. De FaceTime-camera en sensoren zijn onzichtbaar verwerkt achter het glas van het scherm – je ziet alleen de speaker. De dummy is 7,1 mm dik en daarmee vergelijkbaar met de iPhone 7.

iPhone 8 zijkant linksiPhone 8 zijkant rechts

Met de afgeronde stalen randen lijkt deze iPhone inderdaad een knipoog naar eerdere modellen. Aan de linkerkant zitten de volume-knoppen en de mute-knop. Rechts zit de power-button en het simkaartslotje. Het enige opvallende hieraan is dat de powerbutton wat langer lijkt dan nu het geval is.

Achterkant van het toestel

iPhone 8 dummy achterzijde

Aan de achterzijde van het toestel, springt vooral de camera in het oog. Het gaat om een dubbele camera, waarbij de lenzen onder elkaar in plaats van naast elkaar zitten. Tot nu toe is er één andere iPhone met een dubbele camera: de iPhone 7 Plus heeft een horizontale dubbele camera.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Verder valt de achterzijde van het toestel op juist door wat er niet te zien is. De afgelopen tijd gingen er geruchten over een Touch ID-scanner aan de achterzijde van het toestel. Maar bij deze dummy lijkt het er toch op dat Touch ID onzichtbaar aan de voorzijde van het toestel is verwerkt. Verder valt het ontbreken van het Apple-logo op, maar dat is niet vreemd voor een dummy.

Echt of nep?

Of deze foto’s echt zijn? Dat blijft een lastig verhaal. Benjamin Geskin presenteert zich in zijn Twitter-bio enerzijds als een bron en iemand die informatie lekt. Anderzijds geeft hij aan designer te zijn: ‘Ik maak realistische renders gebaseerd op geruchten en lekken.’ In welke hoedanigheid hij deze afbeeldingen post, weten we niet.

Lees meer over de iPhone 8 in ons dossier.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar