Terug naar 'Draadloos opladen iPhone 8 trager dan concurrenten'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Draadloos opladen iPhone 8 trager dan concurrenten'

Door Laura Grootaarts28 augustus 2017 10:242 min. leestijd1

De nieuwe iPhone 8 en iPhone 7 Plus zijn waarschijnlijk draadloos oplaadbaar. Maar wil je je iPhone vooral snel van stroom voorzien? Dan kun je hem beter opladen via de kabel.

iPhone 8 draadloos opladen traag

Je kunt de iPhone straks draadloos opladen via inductie. Volgens het Japanse Macotakara (via 9to5Mac) heeft Apple gekozen voor een oplader met een vermogen van 7,5 Watt – en dat terwijl de meest recente Qi-standaarden 15 Watt ondersteunen. Rivaliserende Android-toestellen kunnen deze snelheid al wel aan. 7,5 Watt is overigens nog wel altijd een vooruitgang ten opzichte van de huidige bekabelde oplader: die blijft steken op 5 Watt.

iPhone 8 draadloos opladen

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wil je je iPhone zo snel mogelijk voorzien van stroom? Dan kun je straks beter kiezen om op te laden via de kabel, want die methode wordt sneller. Via de Lightning-poort kun je straks snelladen, en dat gaat waarschijnlijk wel twee keer sneller dan nu.

Draadloos opladen iPhone

Dat de nieuwe iPhones draadloos opladen krijgen, is zo goed als zeker. De vraag is meer wanneer het kan. Waarschijnlijk moet je de bijbehorende adapter los kopen en mogelijk werkt het nog niet met de eerste versie van iOS 11. Vorig jaar speelde iets dergelijks met de dubbele camera van de iPhone 7 Plus: de portretmodus was pas enkele weken later beschikbaar, toen iOS 11 geüpdatet werd.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Sam
Lezer
Sam

Het is lang bekend dat iPhone batterij niet het sterke punt is van Apple’s telefoons. Alleen snap ik het niet waarom ze geen beter batterij + oplaadsysteem kunnen krijgen. Is het een kwestie van patenten van de concurrentie (lees Samsung) die Apple limtieer in haar mogelijkheden?