Terug naar Levensecht iPhone 8-concept in augmented reality gemaakt met ARKit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Levensecht iPhone 8-concept in augmented reality gemaakt met ARKit

Door Laura Grootaarts12 juni 2017 19:482 min. leestijd0

We willen allemaal heel graag weten hoe de iPhone 8 eruit gaat zien en het ene concept na het andere schiet uit de grond. Maar dit nieuwe concept is anders: dit concept is gemaakt met Apple’s nieuwste software voor ontwikkelaars, ARKit.

Augmented Reality

Apple onthulde vorige week tijdens de WWDC-keynote dat er in iOS 11 een grote rol is weggelegd voor Augmented Reality (AR). Bij AR zie je via de camera van je iPhone een virtueel voorwerp in je normale omgeving. Ontwikkelaars zijn nu al aan het experimenteren geslagen met de mogelijkheden hiervan en iemand van het YouTube-kanaal ConceptsiPhone bedacht dus om een iPhone 8 te maken in Augmented Reality. Die video laat niet alleen zien hoe gaaf de iPhone 8 zou kunnen worden, maar ook hoe bijzonder AR gaat worden:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In het filmpje is een AR-versie te zien van een iPhone 8 die voldoet aan de belangrijkste geruchten. De maker heeft ook goed gekeken naar het dummy-model van de iPhone 8 waarvan laatst foto’s en video’s circuleerden. We zien dus een iPhone met een groot scherm dat bijna van rand tot rand loopt. De fysieke thuisknop aan de voorkant van het toestel is verdwenen. Andere geruchten over de iPhone 8 betreffen draadloos opladen, een verticale dubbele camera en een selfie-camera met 3D-sensor die de AR-mogelijkheden nog verder uitbreidt.

Ontwikkelaars zijn duidelijk enthousiast aan de slag gegaan met de implementatie van AR. Bekijk ook de video’s in ons artikel iOS 11: Eerste tests Augmented Reality zien er veelbelovend uit (video).

Lees ook onze dossiers over iOS 11 en iPhone 8.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar