Terug naar iPhone 7 met dubbele camera: 4 dingen die je ermee kunt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 7 met dubbele camera: 4 dingen die je ermee kunt

Door Laura Grootaarts14 januari 2016 16:202 min. leestijd0

Een patent dat Apple heeft aangevraagd lijkt erop te wijzen dat de nieuwe iPhone 7 uitgerust wordt met een dubbele camera. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van twee lenzen in je toestel? Wij laten je een paar van de vele mogelijkheden zien.

1. Tegelijkertijd filmen en fotograferen

Filmen en fotograferen kan nu in principe ook al gelijktijdig op je iPhone. Als je filmt, verschijnt de witte fotografie-knop gewoon in beeld. Maar eerlijk is eerlijk, dit zorgt momenteel niet voor de allermooiste plaatjes. Met een dubbele camera hoef je geen concessies te doen aan de beeldkwaliteit van je opnamen. Je kunt dus filmen hoe een kind kaarsjes uitblaast op een verjaardagstaart en tegelijkertijd inzoomen op het gezicht en een foto te maken.

2. Twee verschillende video-opnames maken

Apple beschrijft in het patent hoe je gelijktijdig een gewone en een slomo-video kunt schieten. Het zou misschien zelfs mogelijk zijn om een mix te maken van foto’s, 4K-, 1080p- en slomo-video’s. Achteraf kun je daar dan je creativiteit op botvieren in iMovie. In het patent wordt als voorbeeld een balspel gegeven, waarbij je een reguliere opname maakt van de hele wedstrijd en in slomo inzoomt op een bijzondere actie.

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

3. Picture-in-picture

Ook picture-in-picture is een mogelijkheid met een dubbele camera. Je schiet dan een gewone video, met in beeld een kleinere 1080p-opname. Hierbij zou je ook kunnen inzoomen op een specifiek detail van dat wat je in beeld brengt.

4. Achteraf de scherpte aanpassen

Niet helemaal goed scherpgesteld? Dan ook is de dubbele camera je redding. Door verschillende opnames te combineren, kun je na het nemen van de foto nog altijd het focuspunt aanpassen, zodat er alsnog een mooi plaatje ontstaat.

Lens iPhone

De mogelijkheden van een dubbele lens zijn al met al behoorlijk uitgebreid. Stiekem denken we ook al aan 3D-beelden. Waarom ook niet, Apple probeert steeds weer iets revulutionairs te doen als het gaat om fotografie en heeft niet voor niets 800 experts in dienst die zich puur focussen op het ontwikkelen van de camera. Maar Apple, aan de opslagruimte van het instapmodel iPhone moet dan echt iets gedaan worden. 16 GB is nu al aan de magere kant, we willen straks wel meer dan drie videootjes kunnen schieten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar