Terug naar iPhone 7 Plus verslaat Galaxy S8 riant in snelheidstest (video)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 7 Plus verslaat Galaxy S8 riant in snelheidstest (video)

Door Koen van Ekeren11 april 2017 13:152 min. leestijd4

Eind april is het nieuwe vlaggenschip van Samsung verkrijgbaar: de Galaxy S8. YouTuber EverythingApplePro heeft de smartphone al in handen. In een video vergelijkt hij de snelheid van het bijna randloze toestel met de iPhone 7 Plus, die gezien wordt als een van de snellere smartphones van de wereld.

snelste smartphone

iPhone 7 Plus blijft snelste smartphone

In zijn filmpje lijkt de iPhone 7 Plus het nieuwe paradepaardje van Samsung op alle fronten af te troeven. De YouTuber legt de Samsung Galaxy S8 en de rode iPhone 7 Plus naast elkaar en start met het openen van een serie apps. Daarna sluit hij de snelheidstest af met het renderen van een 4K-videobestand.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Bij het openen van relatief kleine apps zoals Snapchat en Instagram neemt de iPhone al een kleine voorsprong in. Deze marge wordt groter als EverythingApplePro grafisch intensieve apps opent, zoals een Grand Theft Auto-app.

Maar het verschil wordt pas echt gemaakt als hij begint met het renderen van een 4K-video, waarin de iPhone overduidelijk sneller is. Uiteindelijk sluit de iPhone 7 de test af binnen 3 minuten en 37 seconden. De Samsung Galaxy S8 doet er ruim twee keer langer over en is pas na 7 minuten en 35 seconden klaar. Je ziet het in de onderstaande video!

Opmerkelijke bevinding

Bovendien is het interessant om te zien wat er gebeurt als EverythingApplePro de test vervolgens opnieuw uitvoert. Terwijl de Galaxy S8 de meeste apps op de achtergrond afsloot, was de iPhone 7 Plus in staat om alle apps op de achtergrond open te houden. De software hoefde dus niet herladen te worden, waardoor de iPhone de Galaxy S8 wederom aftroefde.

De resultaten suggereren dus dat de iPhone 7 Plus – waarvan de specificaties ruim een half jaar oud zijn – aanzienlijk sneller is dan de gloednieuwe Galaxy S8. We zijn benieuwd of de iPhone 7 Plus het onderonsje ook straks wint van de iPhone 8, die revolutionair belooft te worden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Frans
Lezer
Frans

Het stukje over het op de achtergrond openhouden van apps klopt volgens mij niet helemaal. Voor zover ik het weet werkt multitasking op iOS anders dan op Android: waar de naar de achtergrond gebrachte apps bij Android over het algemeen open en actief blijven, worden ze op de iPhone in een soort ‘slaapstand’ gezet, waarbij de meeste niet-noodzakelijke processen worden bevroren, op zo’n wijze dat je direct weer verder kunt waar je gebleven was zodra je de app heropent. Volgens mij is dat ook de reden dat een ‘sluit alle applicaties’ knop op de iPhone ontbreekt: het zou niet zoveel… Lees meer »

Floris
Lezer
Floris

Het is ook nog het enige waar de iphone de Galaxy op onderdelen ‘af troeft’.
Verder is de Galaxy de norm op elke gebied. Design, usability, veiligheid, camera, uitreidbaar geheugen, VR.

Snelheid is niet meer belangrijk. Of het opstarten nu 1/100 seconde duurt of 2/100 seconde is slechts meetbaar en niet merkbaar.

Voor mij reden genoeg om mijn iphone 6 in te ruilen voor een S8.

Geen Gezicht
Lezer
Geen Gezicht

op diverse websites worden deze 2 telefoons met elkaar vergeleken. Op het ene terrein, wint de een en op een ander de ander. Het grote verschil is dat de 7 plus al bijna een jaar oud is en de S8 net nieuw. Ik zou de S8 wel eens willen zien tov de 7S plus of de iPhone 8

Frank
Lezer
Frank

Een test uitgevoerd door everythingapplepro klinkt nogal dubieus. De iphone loopt zover achter en pas nu komen ze met draadloos opladen, oled enz enz. Maar ja, je hebt dan wel een apple en voor velen betekent dit status, haha.