Terug naar 'iPhone 4S én iPhone 5 allebei eind september'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'iPhone 4S én iPhone 5 allebei eind september'

Door Redactie iCreate28 juni 2011 13:002 min. leestijd5

De laatste maanden horen we voortdurend tegenstrijdige geruchten over de nieuwe iPhone. Vorige week vroegen we ons nog af of het nieuwe model een iPhone 4S gaat worden of toch een iPhone 5.

iPhone 4S en/of iPhone 5?
De iPhone 4S wordt veelal omschreven als een uiterlijk ongewijzigde iPhone 4 met onder meer een snellere processor en een 8-megapixelcamera. Van de iPhone 5 wordt gezegd dat die er juist totaal anders uit gaat zien en met onder andere een 3D-display de echte opvolger van de iPhone 4 wordt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Waarom doen er zoveel tegenstrijdigheden de ronde? Volgens CNN Money gisteren, stuurde Chris Whitmore van de Deutsche Bank zijn klanten een sensationeel memo: hij verwacht dat Apple in september met zowel een iPhone 4S als een iPhone 5 komt!

Prepaidmarkt
Whitmore heeft hiervoor een heel plausibele verklaring. Apple beheerst met de iPhone alleen het hogere marktsegment van duurdere smartphones. In de middenklasse zwaaien Nokia en  BlackBerry de scepter. Maar Nokia en RIM hebben het momenteel moeilijk en dat zou voor Apple een uitstekend moment zijn om de markt van middenklasse-smartphones (met modellen van 300-500 dollar) te betreden. Tenslotte geeft tweederde van de gebruikers in deze klasse, die zo’n anderhalf miljard toestellen omvat, de voorkeur aan een prepaidtoestel.

Apple zou daarom, volgens Whitmore, naast een totaal nieuwe iPhone 5 ook een gepimpte iPhone 4 als iPhone 4S simlockvrij voor 349 dollar willen aanbieden. Met dit ‘instapmodel’ moet niet alleen de prepaidmarkt worden aangeboord, maar ook de opkomende markten in Afrika, Latijns-Amerika en Azié, waar de dure iPhone totnogtoe maar mondjesmaat is doorgedrongen.

Waar of niet?
Whitmore noemt geen bronnen, maar lijkt zijn uitspraken op eigen analyses te baseren. Mocht hij het bij het rechte eind hebben, dan zou dat goed verklaren waarom er over de iPhone zoveel tegenstrijdige berichten rondgaan.

Behalve Whitmore zijn er meer analisten die menen dat het voor Apple goed zou zijn een goedkope iPhone voor de prepaidmarkt uit te brengen. Bovendien heeft Apple-topman Tim Cook eerder dit jaar verklaard dat de prijs van een mobieltje voor de prepaidmarkt een belangrijke factor is en dat Apple geen enkele markt uit de weg gaat.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Joey
Lezer
Joey

Onzin

Jan-Dirk
Lezer
Jan-Dirk

zou wel leuk zijn.

Gidoni
Lezer
Gidoni

hmm denk niet dat ze 2 toestellen naast mekaar zouden uitbrengen, geheel tegen de lijn van apple in!

Ik denk dat er misschien een tussen model zou uitgebracht worden, onder de noeme 4GS.
Maar de 5 dat die wellicht wel wordt aangekondigd maar niet daad werkelijk komt.

Ravi
Lezer
Ravi

Ik vraag me sterk af of deze geruchten waar zullen zijn. Twee toestellen klinkt naar mijn mening onwerkelijk en daarnaast ben ik erg sceptisch over wat vele analisten beweren en in de meeste gevallen ook niet correct hebben. Er zal eens een artikel geschreven moeten worden over wat er de afgelopen jaren door deze analisten is “voorspelt” met daarnaast een cijfer hiervoor gebaseerd op de correctheid hiervan.

Overigens zou ik RIM met een enkele M schrijven.

Ax
Lezer
Ax

Het zou slim van Apple zijn om eventueel goedkope iPhone 4GS uit te brengen. Zo pakt Apple een ander stukje van de markt.
Ook slim van Apple om via geruchten reclame te maken.