Terug naar ‘Alle iPhones van 2018 krijgen een OLED-scherm’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Alle iPhones van 2018 krijgen een OLED-scherm’

Door Laura Grootaarts6 juli 2017 19:052 min. leestijd0

Wil je een iPhone met een OLED-scherm? Dan kom je dit jaar waarschijnlijk al aan je trekken met de iPhone 8. Maar 2018 wordt nog mooier, want dan heb je meer keuze: er verschijnen dan drie iPhone-modellen met een OLED-scherm.

iPhone 8 met OLED-scherm

Voorkant iPhone 8 concept hajek

Apple stapt dit jaar voor het eerst over op OLED-schermen, maar alleen bij het vlaggenschip – de iPhone 8. Naast de iPhone 8 verwachten we dit jaar ook een iets minder spectaculaire iPhone 7s en iPhone 7s Plus, en daarvoor blijft Apple zoals vanouds lcd-schermen gebruiken, zoals het dat al een decennium lang doet. Volgens de Japanse financiële krant Nikkei (via Cult of Mac), krijgen vanaf 2018 álle nieuwe iPhones een OLED-scherm. Eerder werd gedacht dat Apple pas in 2019 die ommezwaai naar OLED zou gaan maken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Drie iPhone-modellen in 2018

Nikkei heeft het nieuws vernomen van twee onbekende bronnen uit de industrie. De ene bron meldt dat Apple van plan is om geavanceerde ‘organic light-emitting diode’-schermen (OLED-schermen) te gebruiken in alle nieuwe iPhone-modellen die vanaf de tweede helft van 2018 worden uitgebracht. Een andere bron voegt daaraan toe dat Apple voorlopig nog van plan is om volgend jaar drie nieuwe modellen te lanceren: laten we zeggen de iPhone 9 en zijn consorten. Samsung levert de schermen, maar mogelijk gaat ook LG hierin een rol spelen.

iPhone 8 vernieuwingen

Het klinkt allemaal nog als de verre toekomst, de iPhone 9: eerst maar eens de iPhone 8. Dat moet een compleet andere iPhone worden met opmerkelijke vernieuwingen. Zo verdwijnt naar alle waarschijnlijkheid de fysieke thuisknop (en nemen we misschien zelfs afscheid van Touch ID), heeft het toestel gezichtsherkenning en is het draadloos oplaadbaar. En dan is er ook nog het edge-to-edge OLED-scherm. De iPhone 8 mag dan wel de eerste OLED-iPhone zijn, het is niet de eerste keer dat Apple OLED-displays gebruikt. De techniek wordt ook al gebruikt bij de Apple Watch en de Touch Bar van de nieuwe generatie MacBook Pro.

Lees ook ons iPhone 8 dossier.

iCreate 146
iCreate 146
Ontdek de geheimen van iOS 16! 🔍
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar