Terug naar 'iPad-apps niet intuïtief genoeg'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'iPad-apps niet intuïtief genoeg'

Door Redactie iCreate30 mei 2011 12:092 min. leestijd2

Het ontbreekt veel iPad-apps aan een goede gebruikersinterface, zo blijkt uit een onderzoek onder beginnende gebruikers. Volgens het onderzoek zouden veel apps niet erg intuïtief zijn en zouden gebruikers vaak niet weten hoe een app precies werkt. Aan het onderzoek deden zestien personen mee die slechts twee maanden ervaring hadden met de iPad. Iedere persoon moest een aantal iPad-apps gebruiken en websites bekijken, maar dat ging allerminst vlotjes. Zo hadden de testpersonen problemen met het lezen van artikels in de krant-app The Daily en het luisteren naar podcasts, wat voor veel frustratie zorgde.

Problemen met navigeren
Tappen, swipen en knijpen – het navigeren in apps bleek voor de testpersonen een grote opgave. Zo vonden de testers het lastig om terug naar het beginscherm van de app te gaan en wilden ze tappen op knoppen die niet tapbaar waren. De apps die werden getest hadden een irritante gebruikersinterface, zo oordeelden de proefpersonen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Aandachtspunt voor ontwikkelaars
Hoewel ervaren iOS-gebruikers weinig moeite hebben met de interface van de meeste apps, duidt de uitslag van het onderzoek erop dat ontwikkelaars meer aandacht moeten besteden aan de wensen van beginnende gebruikers. Zouden je ouders bijvoorbeeld meteen met apps als Flipboard, Google Earth of zelfs Safari overweg kunnen? Wij veronderstellen dat ze, net als de proefpersonen, al snel in de problemen zullen komen.

Afbeeldingen: 9to5mac.com

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jasper
Lezer
Jasper

Het probleem zit er voor mij niet zo zeer in dat ik de interface niet begrijp, maar dat het bij iedere app compleet anders is geregeld. Dat is echt bloedje irritant.

Marvin van Kempen
Lezer
Marvin van Kempen

Over het algemeen vind ik dat het swipen bij de meeste apps werkt zoals je zou verwachten. Welke elementen tapbaar zijn en welke niet, daar mogen ontwikkelaars wel wat duidelijker over zijn.