Terug naar iPad Air 2 wel dunner, niet zuiniger
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPad Air 2 wel dunner, niet zuiniger

Door Arjan Kropman16 oktober 2014 20:042 min. leestijd0

iPad Air 2

Hoe maak je de beste tablet in de wereld beter? Apple weet het, de nieuwe iPad Air 2 is zo dun dat hij amper te zien is wanneer je hem met de zijkant naar voor houdt. Om precies te zijn is de nieuwe Air 18 procent dunner – hij meet nog maar 6,1 mm. De slimme jongens van Apple deden dit door de luchtlagen tussen de verschillende lagen weg te halen. Dat zorgt ook nog eens voor een beeld dat bovenop de iPad lijkt te liggen en een scherm dat amper licht reflecteert.

Goud en Touch ID

Het eerste dat opvalt bij het tonen van de iPad Air 2 tijdens de presentatie is echter niet het gebrek aan body, maar de gouden coating die we ook al van de iPhones kennen. Het scherm ontgrendelen doe je net als bij de iPhone 6 en 6 Plus met Touch ID, dat ook gebruikt kan worden voor online aankopen met Apple Pay.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Goud is ook de nieuwe 8 megapixel en 1080p HD camera. Daarmee kun je nu ook in slow motion filmen en 43 megapixel panorama’s maken. Met de Tijdsverloop-functie kun je timelapse-filmpjes maken en de dubbele microfoon verbetert het geluid. Met nieuwe apps als Pixelmator en Replay wordt beeldbewerking en het maken van videofilms nog beter.

Sneller, geen langere batterijduur

Met de nieuwe A8X-processor met 64 bit-techniek is de iPad 40 procent sneller. Beter beeld en snellere prestaties en een nog dunnere behuizing, maar de accuduur bleef met 10 uur gelijk. Wij vragen ons af of een iets dikkere iPad met een (veel) langere accuduur niet handiger was geweest.

Prijzen voor de nieuwe iPad Air 2 beginnen bij 499 euro voor de 16 GB-versie in het goud, zilver of spacegrijs. De upgrades naar 64 GB en 128 GB kosten vervolgens elk 100 euro meer. Daarmee zijn de prijzen voor de top-of-the-line iPads iets hoger geworden. De iPad Air kan vanaf morgen besteld worden en wordt vanaf vrijdag 24 oktober uitgeleverd.

iPad mini 3

Ook de iPad mini kreeg een update met Touch ID en naar keuze een gouden behuizing. Deze iPad is net als zijn grote broer vanaf volgende week beschikbaar en kost 399 euro met 16 GB opslag, 499 euro met 64 GB opslag en 599 euro met het maximale geheugen van 128 GB.

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Arjan Kropman

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar