Terug naar iOS 9.3 bèta 5 maakt Apple Pencil weer nuttiger
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 9.3 bèta 5 maakt Apple Pencil weer nuttiger

Door Sven Lamers2 maart 2016 15:462 min. leestijd0

Apple heeft gisternacht de vijfde bèta-versie van iOS 9.3 uitgebracht – zowel voor ontwikkelaars als voor deelnemers van de openbare bèta. Deze versie komt slechts één week na bèta 4. Dat het ontwikkelproces sneller gaat, duidt erop dat Apple iOS 9.3 binnenkort voor iedereen wil uitbrengen. Het grootste nieuws van bèta 5 is de terugkeer van een verwijderde functie: in iOS 9.3 kun je weer alle bedieningselementen met de Apple Pencil op de iPad Pro bedienen.

Apple Pencil-ondersteuning

In eerdere bèta’s van iOS 9.3 werd de mogelijkheid verwijderd om met de Apple Pencil op de iPad Pro te navigeren. Apple wilde hiermee blijkbaar benadrukken dat de stylus een gereedschap is om mee te tekenen en te schrijven, maar niet om de iPad mee te bedienen. Kort nadat dit feitje door de media werd opgepakt, liet Apple weten dat het een verkeerde beslissing was en dat de functie in de volgende bèta weer terugkeert. Dat is nu gebeurd.

Night-shift

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Andere nieuwtjes

Daarnaast heeft Apple een detail bij het activeren van de nachtmodus Night Shift aangepast. Eerst kreeg je in Bedieningspaneel een menuutje met wat ambigue opties, nu schakelt de knop de functie uit tot zonsondergang of aan tot zonsopkomst.

Ten slotte zijn de animaties in Apple’s app News aangepast. Deze app hebben we hier in Nederland nog niet, maar het zou goed kunnen dat de nieuwe animaties later ook bij andere apps worden gebruikt, zoals Mail.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar