Terug naar iOS 9.2.1 en OS X 10.11.3 beschikbaar: dit moet je weten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 9.2.1 en OS X 10.11.3 beschikbaar: dit moet je weten

Door Sven Lamers20 januari 2016 10:181 min. leestijd1

Apple heeft gisteren zowel iOS 9.2.1 als OS X 10.11.3 uitgebracht. De twee updates verhelpen vooral beveiligingslekken en kleinere bugs, maar we willen toch even in het kort de release notes bespreken.

iOS 9.2.1

Nee, dit is helaas niet de update die Apple afgelopen week groot aankondigde. Zoals het versienummer al aangeeft, zitten er in iOS 9.2.1 geen grote nieuwe features of verbeteringen. In de release notes is sprake van ‘oplossingen voor problemen’, ‘beveiligingsupdates’ en specifieke oplossing voor een probleem bij het gebruik van een MDM-server (Mobile Device Management). Mogelijk werd ook een bug verholpen die kon leiden tot een verkeerd accupercentage bij de iPhone 6s.

iOS 9.2.1

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

OS X 10.11.3

Ook bij OS X is er niet al te veel veranderd. Wederom heeft Apple het over ‘oplossingen voor problemen’ en ‘beveiligingsupdates’. Zo is er een probleem opgelost waarbij een Mac niet uit de sluimerstand kon ontwaken terwijl die aangesloten was op een 4K-monitor.

OS X 10.11.3

De volgende update naar OS X 10.11.4 wordt overigens weer een grotere: daarin kun je onder meer je notities beveiligen met een wachtwoord en Live-foto’s direct in de Berichten-app afspelen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
ChrisLaarman
Lezer
ChrisLaarman

Updates gaan in iOS 9.2.1 inderdaad veel beter dan sinds iOS 8.0 (meen ik). Nog steeds niet volmaakt, maar dat kan naijlen zijn: enkele oudere apparaten liepen inmiddels tientallen updates van apps achter.

Het lijkt wel, alsof ook een probleem met het scherm-toetsenbord is verholpen. Dat betrof (moeite met) het plaatsen van de invoegpositie en het selecteren van tekst, vooral in commentaarvelden.