Terug naar iOS 11 niet populair: 33 procent van de iPhones en iPads draait nog op iOS 10
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 11 niet populair: 33 procent van de iPhones en iPads draait nog op iOS 10

Door Koen van Ekeren6 december 2017 12:052 min. leestijd0

In september rolde Apple iOS 11 uit, een grote software-update voor de iPhone en iPad. Inmiddels zijn we drie maanden verder, maar nog steeds draait het besturingssysteem op relatief weinig iOS-apparaten. Dit lijkt alles te maken te hebben met de iOS 11 problemen, die niet uitnodigen om de nieuwste iOS-versie te installeren.

iOS 11 niet populair

iOS 11 niet populair

iOS 11 is op dit moment geïnstalleerd op 59 procent van de iOS-apparaten, zo blijkt uit een Apple Support-pagina voor ontwikkelaars. Dit percentage is iets hoger dan een maand geleden; destijds lag het percentage op 52 procent van de apparaten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Liefst 33 procent van de iPhones, iPads en iPod Touch-apparaten draait nog op iOS 10. Door de aaneenschakeling van problemen met iOS 11 lijken gebruikers nog even te wachten met de installatie van het nieuwste besturingssysteem.

Vooral als het gaat om de levensduur van de batterij regent het klachten. Met iOS 11 zou de batterij bij sommige gebruikers aanzienlijk sneller slinken dan voorheen. In mindere mate klagen gebruikers ook over de betrouwbaarheid; apps zouden met regelmaat vastlopen en crashen.

Moet ik iOS 11 installeren?

Toch raden we het je aan om ‘gewoon’ de nieuwste iOS-versie te installeren. Slechts een klein deel lijkt last te hebben van een sneller leeglopende batterij en vele bugs zijn met de recente iOS 11.2-update uit de weg geholpen. Bovendien is je toestel met een nieuwe iOS-versie helemaal up to date op het gebied van beveiliging.

En niet onbelangrijk: je krijgt er een heleboel interessante functies bij. iOS 11 brengt onder meer een grondig vernieuwd Bedieningspaneel met zich mee en ondersteunt allerlei gave augmented reality-apps. En als je een iPad hebt, voelt die daardoor zelfs bijna aan als een Mac

Wil je de update downloaden op je iPhone of iPad? Open dan de app Instellingen en ga naar ‘Algemeen>Software-update’.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar