Terug naar iOS 11.2 is uit: oplossing datumbug en sneller draadloos opladen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 11.2 is uit: oplossing datumbug en sneller draadloos opladen

Door Laura Grootaarts2 december 2017 12:162 min. leestijd1

Apple heeft vanochtend iOS 11.2 uitgebracht. De nieuwe software voor iPhone, iPad en iPod touch bevat nieuwe functies en lost een bug op waar afgelopen nacht wereldwijd veel mensen last van hadden.

iOS 11.2

Sneller draadloos opladen

iOS 11.2 introduceert sneller draadloos opladen voor de nieuwste iPhones – de iPhone 8 (Plus) en de iPhone X. Met iOS 11.2 ondersteunen deze toestellen tot 7,5 Watt in plaats van 5. Je hebt dan wel een bijbehorende Qi-oplader nodig.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Datumbug verholpen met iOS 11.2

Even na twaalven vannacht bleken mensen wereldwijd last te hebben van vastlopende iPhones. Het beginscherm wordt steeds opnieuw geladen en en daarna moet je de toegangscode van je iPhone opnieuw invoeren. Deze ‘datumbug’ heeft te maken met het systeem dat ervoor zorgt dat apps dagelijkse notificaties versturen. Door iOS 11.2 te downloaden, werkt je iPhone weer normaal.

Apple Pay Cash?

In de release notes wordt ook nog vermeld dat Apple Pay Cash nu beschikbaar is: daarmee is het mogelijk om via Apple Pay geld over te maken naar vrienden en familie. Het gekke is, dat Apple Pay überhaupt nog niet werkt in Nederland, en – helaas – Apple Pay Cash dus al helemaal niet. De melding is bedoeld voor Amerika, maar ook daar lijkt de nieuwe functie nog niet te werken. Het heeft er alle schijn van dat Apple deze update overhaast heeft uitgebracht, in verband met de eerder besproken bug.

Het is de ene overhaaste update na de andere deze week: eerder moest Apple halsoverkop een tussentijdse update voor de Mac uitbrengen vanwege een enorm veiligheidslek in macOS High Sierra.

iOS 11.2 downloaden

Via je iPhone: ga naar ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Of zoek in het zoekvenster boven aan het Instellingen-menu gewoon naar ’software’, want dan vind je de update ook.

Via je Mac of pc: updaten kan via iTunes. Sluit hiervoor je iPhone, iPad of iPod touch met een kabeltje aan op je Mac of pc, selecteer in iTunes je apparaat en kies voor ‘Zoek naar update’. De de precieze grootte van de update hangt af van het soort iPhone of iPad dat je hebt.

Meer weten over iOS 11?

In het Grote iPad & iPhone boek vind je tips en workshops over alles wat met iOS 11 te maken heeft. Deze special ligt nu in de winkels en is te koop via onze webshop.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Eli International
Lezer
Eli International

apple is stom net zoals mijn Moeder