Terug naar ING België voegt Touch ID toe aan bankieren-app
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

ING België voegt Touch ID toe aan bankieren-app

Door Jelle Mol26 november 2014 17:462 min. leestijd0

ING België heeft zijn mobiele app voor iOS voorzien van ondersteuning voor Touch ID. Belgische klanten kunnen vanaf nu middels hun vingerafdruk inloggen op de app. Volgens Tweakers gaat het alleen om inloggen; voor betalingen kan (nog) geen gebruik worden gemaakt van Touch ID.

Touch ID in bankieren-apps

De functie werkt in de ING Smart Banking-app op de iPhone 5s, 6 en 6 Plus. De iPad Air 2 en mini 3 worden op dit moment niet ondersteund. Naar eigen zeggen is ING hiermee de eerste Belgische bank die gebruikmaakt van biometrie in een app. Over een eventuele implementatie van Touch ID in de Nederlandse ING-app is nog niets bekend, maar dat is door deze stap bij ING België wel aannemelijk.

De huidige app van ING Nederland maakt gebruik van een vijfcijferige toegangscode om in te loggen en betalingen uit te voeren. Eerder maakte ING bekend zijn app te gaan uitbreiden met stemherkenning om betalingen te autoriseren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ontwikkelaars

Touch ID is met de komst van iOS 8 opengesteld voor ontwikkelaars. Voorheen kon de vingerafdruktoegang alleen gebruikt worden om een apparaat te ontgrendelen of in te loggen in iTunes. Verschillende apps maken momenteel gebruik van Touch ID, waaronder Dropbox en 1Password. Nederlandse banken hebben de functie echter nog niet geïmplementeerd in hun apps.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar