Terug naar Irritante iMessage-bug in macOS High Sierra zorgt voor vertraagde berichten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Irritante iMessage-bug in macOS High Sierra zorgt voor vertraagde berichten

Door Laura Grootaarts19 oktober 2017 11:102 min. leestijd0

Sommige Mac-gebruikers hebben sinds de update naar macOS High Sierra problemen met iMessage. Berichten komen niet binnen, of pas heel laat.

iMessage iPhone en Mac

Vertraging iMessage op de Mac

De berichten op de Mac komen soms aan met een vertraging van ruim een halfuur. Extra vervelend is dat je iPhone, iPad of Watch geen notificaties van een bericht ontvangen wanneer Berichten op je Mac geopend is – onder normale omstandigheden zou dat namelijk dubbelop zijn. Zo kan het gebeuren dat je een bericht uren later pas opmerkt of zelfs compleet over het hoofd ziet.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Een tijdelijke oplossing

Op het Apple Support-forum wordt volop geklaagd over het probleem en Apple zal binnenkort ongetwijfeld met een update komen. Op dit moment kun je er nog niet echt iets tegen doen. Er is wel een tijdelijke oplossing:

  • Open Berichten
  • Klik op ‘Berichten>Voorkeuren>Accounts’
  • Selecteer je account en log uit.
  • Log hierna opnieuw in.

Nu werkt het weer – voor zolang als het duurt. Je kunt er ook voor kiezen om uitgelogd te blijven en je berichten alleen op je iOS-apparaten te ontvangen. Downgraden naar macOS Sierra is ook een optie, maar dat is een wel heel rigoureuze maatregel.

macOS High Sierra

macOS high sierra

macOS High Sierra is verschenen op 25 september. Dit nieuwe besturingssysteem zou voor het eerst iCloud-synchronisatie krijgen voor iMessage, maar tot nu toe is deze vernieuwing nog niet doorgevoerd. Mogelijk hebben de huidige problemen met iMessage hiermee te maken. iCloud-synchronisatie houdt in dat berichten op al je Apple-toestellen op elkaar worden afgestemd. Verwijder je een berichtje op de iPhone, dan verdwijnt het ook van je Mac, bijvoorbeeld.

Lees ook ons dossier over macOS High Sierra.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar