Terug naar HP Slate goedkoper dan Apple iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

HP Slate goedkoper dan Apple iPad

Door Redactie iCreate18 februari 2010 11:432 min. leestijd0


Computerfabrikant HP gaat de strijd aan met de Apple iPad, door de HP Slate goedkoper aan te bieden dan de vergelijkbare iPad. De Apple iPad 16GB met 3G module kost 569 euro, de HP Slate wordt ook geleverd met mobiele internetmogelijkheden en dus wil HP onder het prijspunt van 569 euro blijven.

Er werken meer computerfabrikanten aan een Tablet, merken zoals Acer, Dell en Sony. Toch is de Slate van HP de meest directe concurrent van de iPad, de HP Slate ademt al weken in de nek van Apple’s iPad. Weken voor de onthulling van de iPad was de naam van Apple’s Tablet nog een raadsel, de hardnekkigste geruchten spraken van de Apple Slate of de iSlate. HP zag zijn kans schoon en presenteerde de HP Slate drie weken voor de lancering van de Apple iSlate, die nu de Apple iPad heet.

Het klinkt heel stoer, de HP Slate is goedkoper dan de Apple iPad, maar HP computers zijn altijd al goedkoper dan Apple computers. HP heeft dus al bewezen dat ze het met alleen een lagere prijs niet van Apple kunnen winnen. Het is de vraag hoe al die fabrikanten de Apple iPad kunnen verslaan met hun Windows 7 Tablets. James McQuivey van Forrester Research sprak de volgende wijze woorden:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

“Men is sceptisch over de producten van de PC bedrijven, kunnen deze wel met de iPad concurreren? Veel van de producten lopen het risico te worden bestempeld als “computers zonder toetsenborden” deels omdat veel van hen draaien op een besturingssysteem, Microsoft Windows 7, dat primair gericht is op traditionele PC functies. De iPad’s software, die fors leent van de iPhone, is daarentegen specifiek ontworpen voor mobiele mediaconsumptie.

De Apple iPad 16GB met WiFi is vanaf eind maart leverbaar voor 449 euro, de iPad 16GB met WiFi en 3G zal een maand later in de schappen liggen voor 569 euro. De prijzen zijn nog niet door Apple bevestigd, wel deskundig door ons berekend.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar