Terug naar Het einde van de iPod classic
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Het einde van de iPod classic

Door Jelle Mol10 september 2014 13:192 min. leestijd1

iPod Classic

Het doek is definitief gevallen voor de iPod classic. Onlangs nog schreven we over de onzekere toekomst van de iPod en voorspelden we dat het niet lang meer kon duren voordat Apple’s allereerste product in de iPod-familie ter ziele zou gaan. Nu is het zover: na afloop van Apple’s media-event is de iPod classic in alle stilte verdwenen van de website en Online Store.

Revolutie in de muziekindustrie

De allereerste iPod classic zag het levenslicht in oktober 2001, gepresenteerd door Steve Jobs. Het apparaat ontketende een revolutie in de muziekindustrie en op de markt voor mp3-spelers. Ook betekende een latere generatie van de iPod classic de introductie van de Dockconnector en het klikwiel. Maar ook deze vernuftigheden vinden nu hun einde, want de classic was het laatste apparaat dat nog van deze technologieën gebruikmaakte.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Steve Jobs iPod Classic

Het einde van de iPod classic is het logische gevolg van Apple’s strategie die gericht is op cloud en streaming: de App Store, de integratie van OS X en iOS, de overname van Beats, de lancering van iTunes Radio en ga zo maar door. Een draagbaar apparaat zonder iOS of enige vorm van draadloze connectiviteit past simpelweg niet meer in het ecosysteem. De afnemende belangstelling van consumenten is zichtbaar in de teruglopende verkoopcijfers van iPods.

iPod touch, nano en shuffle

De laatste versie van de iPod classic dateert alweer van 2009, maar het apparaatje wordt nog steeds geroemd om de opslagcapaciteit van 160 GB, batterijduur en duurzaamheid. Dat zou niet opwegen tegen welke iPod of multimediaspeler dan ook. Vergelijkbare alternatieven van Apple zijn er eigenlijk niet. De nano en shuffle beschikken met respectievelijk 16 en 2 GB over een fractie van de opslagcapaciteit van de classic. De iPod touch (max. 64 GB) en iPhone (max. 128 GB) komen al iets dichter in de buurt, maar zijn met iOS en glazen display compleet andere apparaten.

Wil je dus nog een iPod classic hebben, dan zul je snel moeten zijn. Je zou het kunnen proberen bij diverse elektronicawinkels die nu hun restvoorraaden uitverkopen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPod
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Robbert
Lezer
Robbert

Tazzz