Terug naar Nokia op oorlogspad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nokia op oorlogspad

Door Redactie iCreate24 oktober 2009 14:522 min. leestijd2

Er is een aanklacht tegen Apple ingediend bij de federale rechtbank van Delaware. Nokia is op oorlogspad. Ikka Rahnasto van de juridische afdeling bij Nokia, stelt dat er door Apple een  fundamenteel principe in de mobiele telefoonindustrie geschonden is.

Rahnasto legt uit dat Nokia geïnvesteerd heeft in technologische ontwikkelingen en op deze manier intellectueel eigendom heeft gecreëerd. Wanneer andere bedrijven hiervan gebruik willen maken, moeten ze bij Nokia de licentierechten aanvragen. Nokia heeft aan zo’n veertig bedrijven licenties verleent, maar Apple zat daar volgens hen niet bij.

Heeft Apple dan op eigen kracht technologie ontwikkeld op het gebied van draadloze verbindingen, spraakcodering en beveiliging? Nokia gelooft daar niet in.Apple maakt volgens hen al sinds de lancering van de eerste iPhone in 2007 gebruik van Nokia’s technologie. Het is bijna 2010, waarom komt Nokia daar nu pas mee? Ze eisenper verkochte iPhone 6 tot 12 dollar.Aangezien er ruw geschat al zo’n 34 miljoen iPhones verkocht zijn, zal dit bedrag op kunnen lopen tot 200 tot 400 miljoen dollar.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het is niet zo vreemd dat Nokia de aanval op Apple gestart is, want het marktaandeel van Nokia is met een kwart gedaald sinds de iPhone op de markt is gekomen. Dat bedrag dat ze aan potentiële kopers verloren zijn proberen ze nu terug te winnen in de rechtszaal. Apple heeft nog niet gereageerd op de beschuldiging. Maar of de beschuldiging nu terecht is of niet, ook wanneer de aanklacht onterecht is kan de mobiele telefoonindustrie door deze rechtszaak een flinke klap oplopen. Door de dreiging van rechtszaken kunnen producenten voorzichtiger worden met het uitbrengen van nieuwe telefoons. En daar heeft alleen Nokia baat bij.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
trackback
iCreate » Blog Archive » Nokia: “Apple schendt onze patentrechten in telefoons, mp3 spelers en computers.”

[…] Nadat Nokia eind oktober de oorlog verklaarde door bij de federale rechtbank van Delaware een aanklacht tegen Apple in te dienen, en Apple daarop reageerde door zelf Nokia aan te klagen, zet Nokia nu een nieuwe […]

trackback
iCreate blog – Nu ook op de iSlate! » Blog Archive » Apple vraagt om importverbod van Nokia-toestellen in de VS

[…] Trade Commission. Apple vraagt daarin om een importverbod op Nokia-toestellen in de VS. Na twee rechtzaken tegen Apple, aangespannen door Nokia, en Apple die als reactie op zijn beurt Nokia aanklaagde, is geen van de partijen nog van plan zich […]