Terug naar Google komt met alternatief voor AirPlay
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Google komt met alternatief voor AirPlay

Door Jelle Mol5 januari 2015 18:122 min. leestijd0

Google heeft ‘Google Cast for Audio’ aangekondigd, een uitbreiding op de Cast-technologie voor het draadloos streamen van audio. Net als bij Apple’s AirPlay moeten speakers en ontvangers geschikt zijn voor de technologie. Deze lente komen de eerste speakers met Cast-ondersteuning op de markt, van onder andere Sony en LG.

Apps voor Google Cast

De dienst werkt met verschillende apps die de Cast-technologie reeds ondersteunen, waaronder Deezer, Google Play Music, Pandora en TuneIn. Opmerkelijk is dat Spotify, de meest populaire streamingdienst, vooralsnog in de lijst ontbreekt. Anders dan AirPlay is Google Cast niet beperkt tot bijvoorbeeld Android-apparaten. Ook iPhones, iPads en Macs met de Chrome-browser kunnen draadloos streamen naar een geschikte speaker.

https://www.youtube.com/watch?v=8q0yZomXuSw

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Streamen vanuit de cloud

Google stelt dat direct gestreamd wordt vanuit de cloud in plaats van vanaf een telefoon, waardoor de geluidskwaliteit beter zou zijn. AirPlay daarentegen werkt ook voor muziek of video’s die zijn opgeslagen op Macs of iOS-apparaten. Gebruikers hoeven zich overigens niet druk te maken over de keuze tussen AirPlay of Cast: Sony en Denon hebben aangegeven dat hun speakers beide technologieën ondersteunen.

Wanneer de Cast-speakers in Nederland op de markt komen, is nog niet bekend. De technologie is afkomstig van Google’s Chromecast, een stick waarmee je media kunt streamen naar je televisie. Met een prijs van slechts 35 euro blijkt deze mediaspeler een groot succes.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar