Terug naar Google gaat concurrentie aan met iBeacon
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Google gaat concurrentie aan met iBeacon

Door Jelle Mol15 juli 2015 09:592 min. leestijd0

Google heeft een concurrent gepresenteerd voor het iBeacon-platform van Apple. De technologie heet Eddystone en is net als iBeacon gebaseerd op bluetooth low energy (BLE) om apparaten met beacons te laten communiceren. Het grote verschil met Apple’s oplossing is dat Eddystone open source is, waardoor het eenvoudiger te implementeren is in zowel Android, iOS, als ieder ander platform dat BLE ondersteunt.

Beacons met bluetooth

Beacons zijn kleine kastjes die bluetooth-signalen uitzenden en contact kunnen maken met vrijwel iedere smartphone of tablet. In tegenstelling tot gps werken dit soort beacons veel nauwkeuriger wat betreft plaatsbepaling: ze kunnen je locatie tot op de vierkante meter nauwkeurig bepalen. Dit helpt bijvoorbeeld bij indoor-navigatie (denk aan de weg vinden in een ziekenhuis of groot warenhuis), maar ook in Nederlandse musea wordt de technologie toegepast in de vorm van een digitale museumgids.

iBeacon

Apple introduceerde iBeacon twee jaar geleden in iOS 7. Omdat gebruikgemaakt wordt van een open bluetooth-standaard, werkt iBeacon ook met andere apparaten dan iPhones en iPads. In principe kunnen daardoor alle fabrikanten en ontwikkelaars iBeacon-hardware en -apps ontwikkelen. Dat heeft Google er echter niet van weerhouden een eigen platform te lanceren, met als grootste voordeel dat het open source is. Google claimt dat dankzij de veelzijdigheid Eddystone het mogelijk maakt om met één beacon allerlei verschillende mobiele platformen en toepassingen te ondersteunen.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Eddystone zal ook geïmplementeerd worden in Google Maps, zodat bijvoorbeeld direct de vertrektijden verschijnen wanneer je op een station bent.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar