Terug naar 'Goedkoopste iPhone 7 krijgt 32 GB opslagruimte'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Goedkoopste iPhone 7 krijgt 32 GB opslagruimte'

Door Laura Grootaarts31 mei 2016 09:152 min. leestijd0

Al tijden krijgt Apple kritiek op de opslagruimte van de instapmodellen van de iPhone: 16 GB is erg karig en echt niet meer van deze tijd. Maar als straks de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus in de verkoop gaan, komt daar eindelijk verandering in: het instapmodel beschikt straks over minimaal 32 GB opslag. Tenminste, dat meldt een analist van IHS Technology op Chinese social media (via 9to5Mac).

Kevin Wang over de iPhone 7

2 of 3 GB werkgeheugen?

De analist beweert daarnaast dat de iPhone 7 beschikt over 2 GB RAM, en daarmee is het toestel vergelijkbaar met de iPhone 6s. Het is overigens niet duidelijk of hij hiermee specifiek op het iPhone 7-toestel van 4,7 inch doelt, of dat hij ermee verwijst naar de complete productgroep, dus de 4,7- én de 5,5-inch iPhone 7. Eerder beweerde een andere gerenommeerde analist dat de iPhone 7 Plus een werkgeheugen van 3 GB heeft, een must om de dubbele camera waarmee het topmodel wordt uitgerust goed te kunnen laten werken.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

16 GB opslagruimte niet meer van deze tijd

Bij iedere nieuw iPhone-model dat verschijnt, gaan er weer geruchten over het afstoten van de 16 GB-versie. Veel iPhone-gebruikers hebben absoluut niet genoeg aan 16 GB. Met een paar grote apps, foto’s en video’s zit je toestel al vol. En dan is er ook nog altijd de ruimte die wordt ingenomen door het besturingssysteem iOS en de standaard-apps van Apple die onmogelijk te verwijderen zijn.Zeker sinds vorig jaar de Live Photos geïntroduceerd werden, is de beperkte opslagruimte een probleem. Live Photos zijn foto’s met daaromheen een korte video. Hartstikke leuk, want ze doen je het fotomoment extra goed herinneren, maar dit soort foto’s neemt wel buitensporig veel ruimte in beslag.

iCloud-opslag kan een oplossing zijn, maar niet iedereen is daarvan even gecharmeerd. De eerste iPhones hadden ook al een opslagruimte van 16 GB, en dat was bijna tien jaar terug. De hoogste tijd voor een upgrade dus.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar