Terug naar Geheim geluid in iOS 11 wijst op draadloos opladen iPhone 8
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Geheim geluid in iOS 11 wijst op draadloos opladen iPhone 8

Door Laura Grootaarts29 juni 2017 09:232 min. leestijd0

Een geluidje dat verstopt is in iOS 11, verklapt waarschijnlijk een grote nieuwe functie van de iPhone 8. Het lijkt er steeds sterker op dat draadloos opladen straks tot de opties behoort.

Geluid in iOS 11

Afgelopen maandag lanceerde Apple de publieke bèta van iOS 11. Diep weggestopt in de software is het audiobestand ‘engage_power.caf’, dat tot nu toe nog nergens voor wordt gebruikt. Ter vergelijking: een ander bestand genaamd ‘connect_power.caf’, hoor je als je de lightning-kabel in je iPhone of iPad steekt. De geluiden wijken ook van elkaar af. In de video hieronder hoor je ze allebei:

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

We houden nog wel een slag om de arm: ondanks het ‘power’ in de bestandsnaam, kan Apple het geluid heel ergens anders voor gebruiken. Sterker nog, er zijn ook geluiden in iOS die nooit gebruikt worden.

Draadloos opladen iPhone 8

Geruchten over een draadloos oplaadbare iPhone 8 zijn er al langer. Met draadloos wordt overigens opladen via inductie bedoeld. Net zoals de Apple Watch, moet je je iPhone waarschijnlijk op een magnetisch plaatje leggen om hem op te laden. Dat plaatje zit dan nog wel aan een kabel, dus echt compleet draadloos blijft hoe dan ook nog toekomstmuziek.

iPhone 7 Lightning

Door draadloos opladen toe te voegen, lost Apple bij de iPhone 8 een probleem om dat bij de iPhone 7 optrad. De iPhone 7 heeft voor het eerst geen gewone koptelefoonaansluiting. Muziek beluister je draadloos, of via de Lightning-poort. Kies je voor die laatste optie, dan kun je niet tegelijkertijd opladen. Als je straks bij de iPhone 8 de mogelijkheid krijgt om draadloos op te laden, zitten de oplaadkabel en het draadje van de koptelefoon elkaar niet meer in de weg.

Lees ook ons dossier over de iPhone 8.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar