Terug naar Gefeliciteerd Samsung; de Galaxy Tab wint
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gefeliciteerd Samsung; de Galaxy Tab wint

Door Redactie iCreate23 maart 2011 12:452 min. leestijd11

Het is Samsung gelukt; de Galaxy Tab is op alle fronten beter dan de iPad 2. Hoe dat mogelijk is? Kijk maar naar de cijfers: de 10-inch Galaxy Tab is 8,6 millimeter dik, waar de iPad 2 een reusachtige 8,8 mm meet. Het verschil in gewicht is ook enorm; 6 gram. De (wifi) iPad 2 weegt namelijk 601 gram, de Tab slechts 595 gram. Hoe is het mogelijk?! Voor het geld hoef je het ook niet te laten, de Galaxy Tab kost 499 dollar, net als de nieuwe iPad.

Serieus
Nu even serieus. Begin maart schoot Samsung in de stress toen Apple de dunne, snelle en betaalbare iPad 2 onthulde. Samsung werkte aan de 10-inch Galaxy Tab en deze ging terug naar de tekentafel.

Het eindresultaat is een 10-inch Samsung tablet die net iets dunner en lichter is dan de iPad 2. Samsung beschouwt dit ongetwijfeld als een overwinning, ik vind het een beetje flauw. Om de tablet zo dun te krijgen, is de camera op de achterzijde verruild voor een slechtere versie. Maar waar ik me echt aan stoor zijn de afmetingen; toen de Tab op de tekentafel lag, had Samsung blijkbaar maar één doel voor ogen: dunner worden dan de iPad 2. Dit is ten koste gegaan van de breedte en hoogte. Om met 0,2 millimeter te winnen van de iPad 2 is de Tab 10,4 mm hoger en 2,5 mm breder geworden. Samsung laat zich teveel leiden door Apple.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

[10-inch Samsung Galaxy Tab]

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

11
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Tj van Apeldoorn
Lezer
Tj van Apeldoorn

Verbazingwekkend hoeveel partijen de iPad proberen te verslaan, maar dat het bij nog niemand is doorgedrongen dat ze lichtjaren achterlopen op Apple. Ik zou een mindere maar beduidend goedkopere tablet uitbrengen voor de massa die niet genoeg geld over heeft voor de iPad.

Tj

Arthur
Lezer
Arthur

Wel slimme zet van samsung om hem standaard landscape te houden. Ik gebruik een ipad ook altijd landscape ipv portrait.

Evert
Lezer
Evert

Bart Smakman is blijkbaar weinig onafhankelijk en kritiekloos.
Als ik lees hoe “reusachtig” dik de Ipad 2 is ten opzichte van de Samsung, vrees ik dat hij het verschil niet weet tussen meters en milimeters.
Welk mens ziet het het verschil tussem 8,6 en 8,8 mm???
Ik denk dat bijna niemand het kan meten, mits je dejuiste meet apparatuur hebt.
Als dit journalistiek is, kun je beter wat anders gaan doen.

Arch
Lezer
Arch

@Evert: Ik geloof dat je de sarcastische ondertoon van Bart zijn verhaal even mist. Hij spot juist met het feit dat het maar om kleine verschillen gaat als 0,2mm en 6 gram.

Stefan
Lezer
Stefan

Misschien wel even meenemen dat de samsung tab een betere resolutie heeft dan de I-pad?

Pat
Lezer
Pat

Goed lezen is een kunst, Evert. Als je een beetje je aandacht erbij had gehouden, had je gezien dat het allemaal heel spottend was. Ietsjes verderop in het artikel, schrijft hij ook heel duidelijk ” Nu even serieus”.

Wijnand
Lezer
Wijnand

@Tj: Lichtjaren is een eenheid van afstand, niet van tijd, maar … whatever.

Wat me opvalt is dat de auteur alleen geinteresseerd is in het afkraken van het product van een ander merk dan Apple. Dat is logisch, als je een redacteur bent van een blad/blog/website die met een i begint. Overbodige web-vulling dus …
Wat mij betreft moet iedereen zelf kiezen wat hij leuk vindt … laten we het tabletvrijheid noemen, maar dat lijkt me moeilijk voor mensen die zich aangesloten hebben bij de nogal fanatieke iReligie.

Daan Jeuken
Lezer
Daan Jeuken

@Wijnand: Lichtjaren achterlopen is dan ook een verveelvuldiging van mijlenver achterlopen, eveneens een eenheid van afstand 🙂

Spotifyblog
Lezer
Spotifyblog

@wijnand: ik ben het volledig met je eens. Ik ben wel benieuwd naar de Samsung pad, ik hoop op een meer open systeem dan de apple iPad, en ook op een makkelijker toegang. Ik vind de iPad van Apple qua design onovertroffen, maar de apple politiek (verplicht gebruik van appstore en iTunes) stoort me. Ik heb de iPad enkele weken in huis gehad en voor mij werkt het concept niet. Ik wil er gewoon een flashkaart in kunnen plaatsen, en gewoon makkelijk toegang hebben tot mijn bestanden. Dus niks verkeerd over de iPad, maar mag ik zien: De Galaxy tab!

Maurice
Lezer
Maurice

@Evert

Lees het stuk even opnieuw en nu met de humor-knop op ‘aan’ 😉

Wijnand
Lezer
Wijnand

@Daan: Touché … 😉