Terug naar Foxconn-oprichter heeft alles over voor Apple
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Foxconn-oprichter heeft alles over voor Apple

Door Redactie iCreate13 september 2010 13:532 min. leestijd0

Het metalen frame van de iPhone 4 is verdomd lastig om te produceren, zo valt te lezen in een interview met Terry Gou op Businessweek.com. Hij is de oprichter van Foxconn, het bedrijf met 900.000 werknemers dat verantwoordelijk is voor de productie van menig stukje consumentenelektronica, waaronder de iPhone 4.

Geen aanpassing mogelijk
Het acht pagina’s tellende interview geeft een vermakelijk beeld van de samenwerking tussen Apple en Foxconn. ‘Toen Apple’s iPhone 4 geproduceerd moest gaan worden, ontdekten Foxconn en Apple dat het metalen frame zo specialistisch is, dat het alleen gemaakt kon worden in kleine volumes door een prijzige machine. Machines die normaal gesproken alleen gebruikt worden voor het maken van prototypes. Apple’s ontwerpers hadden hier geen boodschap aan en lieten het ontwerp onveranderd.’

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

20 miljoen
Meneer Gou, doorzetter als hij is, bestelde daarop meer dan duizend van zulke prijzige machines. Hoe prijzig? 20.000 dollar per stuk. Totale kostenplaatje? Meer dan 20 miljoen dollar. Foxconn stelt dus alles op alles om aan Apple’s eisen te voldoen. Leuk detail; veel bedrijven hebben één zo’n machine staan.

Passie voor perfectie
Apple-topman Tim Cook weet zo’n investering te waarderen: ‘Terry is een sterk leider met een passie voor perfectie. […] Hij is een betrouwbare partner en we zijn bevoorrecht met hem te mogen samenwerken.’

Meneer Gou kan met zijn meer dan duizend machines en honderdduizenden werknemers per dag 137.000 exemplaren van de iPhone 4 produceren. Dat is 90 stuks per minuut.

Zit jij nog te wachten tot je bestelde iPhone 4 van de band rolt?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 4
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar