Terug naar Final Cut Pro X in Mac App Store voor € 239,99
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Final Cut Pro X in Mac App Store voor € 239,99

Door Redactie iCreate21 juni 2011 13:502 min. leestijd3

Sinds vandaag is Final Cut Pro X te koop in de Mac App Store voor €239,99.  Deze versie van de populaire videobewerkingssoftware kent een belangrijke nieuwe feature:  de Magnetic Timeline. Hiermee kun je dankzij de rendering in de achtergrond zonder verdere onderbrekingen werken.

Magnetic Timeline
De Magnetic Timeline vormt het kloppend hart van Final Cut Pro X. Voor het bewerken van het beeldmateriaal hoef je niet meer met sporen te werken. Je kunt fragmenten op elke gewenste plek neerzetten, waarbij de andere fragmenten meteen opschuiven. Met Clip Connections kun je primaire fragmenten uit het verhaal koppelen aan andere elementen, zoals titels en geluidseffecten. Op die manier blijven ze synchroon lopen, ook als je ze verplaatst. Het is zelfs mogelijk om verhalende elementen die bij elkaar horen in een Compound Clip te groeperen. Deze kan vervolgens als één fragment worden bewerkt. Auditions is een baanbrekende nieuwe functie waarmee je snel tussen groepen fragmenten kunt schakelen en zodoende meerdere takes met elkaar kunt vergelijken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Contentanalyse
Bij de automatische contentanalyse worden mediabestanden bij het importeren gescand en wordt er een tag met nuttige informatie aan toegevoegd. Aan de hand van die informatie worden de fragmenten dynamisch in Smart Collections onderverdeeld. Zo kun je zoeken op close-up, medium of wide shots, mediumtype en aantal personen in het shot, en vind je snel de gewenste fragmenten. Met behulp van trefwoorden op basis van de range is het ook mogelijk om delen van fragmenten te taggen. Zo kun je aangepaste zoekcriteria maken.

Real-time afspelen
Final Cut Pro X is een 64-bits-programma dat helemaal opnieuw is ontwikkeld en dat optimaal gebruikmaakt van de nieuwste Mac-hardware en -software.  Final Cut Pro X maakt gebruik van multi-threaded verwerking en van de grafische processor op de videokaart, dit zorgt voor optimale rendering in de achtergrond en hierdoor is het mogelijk alles in hoge kwaliteit real-time af te spelen. Verder zorgt de kleurenverwerking op basis van ColorSync voor een consistente kleurkwaliteit, van import tot output.

Aanvullend
Ook zijn er updates voor de aanvullende programma’s Motion 5 en Compressor 4. Deze zijn voor het maken van animaties en geavanceerde mediacoderingen. Beide zijn verkrijgbaar in de Mac App Store voor € 39,99 per stuk.

Systeemvereisten
De omvang van de download van Final Cut Pro X bedraagt 1,33 GB. Verder vereist het programma 2GB RAM, een openCL geschikte kaart 256mb, een monitor die een minimale resolutie van 1280×768 aan kan en 2,4 GB vrije ruimte op je harde schijf.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Volgend bericht
Review: Rip Off
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
J.Tillie
Lezer
J.Tillie

Mijne heren, ik ben overgestapt van studio14 op mijn windows 7 Pc quad 2.67 Mhz 8Gb geheugen, omdat mijn prgramma meeerdere malen per 30 min HANGT, naar een I-MAC -288 Mhz Quad mid 2010. Het Probleem is dat ik in zowel I-MOVI als in FINAL CUT PRO, GEEN GOEDE FILMS KAN MAKEN OMDAT HET BEELD RAFELIG IS EN ONSTABIEL KORRELIG. Ik gebruik een Canon HD-CAMERA, FS11, met de Hoogste resolutie en de files zijn van het MTS formaat. Niemand die mij kan helpen omtrent de oplossing van dit probleem, zowel Canon als de Apple support lines kunnen mij NIET helpen.… Lees meer »

johan
Lezer
johan

Heb je al een geprobeerd je beelden om te zetten naar apple prores HQ? Normaal met log en transfer haal je de beelden binnen in finalcutpro.

Staat je montage lijn in het juiste formaat ?
Hoe staat de realtime instell. van je montage lijn ?
Als je montage exporteert is je beeld dan uiteindelijk ook slecht ?

Ros
Lezer
Ros

Neem eens contact op met futurestore in Utrecht?