Terug naar Film Steve Jobs morgen in de Nederlandse bioscoop
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Film Steve Jobs morgen in de Nederlandse bioscoop

Door Laura Grootaarts2 december 2015 19:042 min. leestijd0

De film Steve Jobs draait vanaf donderdag 3 december in de Nederlandse bioscopen. De film is een biopic van Steve Jobs, gebaseerd op de biografie die Walter Isaacson schreef over de voormalig Apple CEO.Steve Jobs: filmposter

In de Steve Jobs-film draait het om de lancering van drie Apple-producten die tot ieders verbeelding spreken, en waarbij Jobs betrokken was. Bijvoorbeeld de iMac, in 1998. Michael Fassbender kroop in de huid van Steve Jobs. Andere rollen zijn weggelegd voor onder meer Kate Winslet (als Joanna Hoffman) en Seth Rogen (als Steve Wozniak). De regie is in handen van Danny Boyle: die kennen we van Trainspotting en Slumdog Millionaire.

Eerste indruk destijds positief

De allereerste reacties op de film, ten tijde van de sneak preview, waren ontzettend positief. Critici, zelfs die van het zuurste soort, waren lovend. Hoofdrolspeler Michael Fassbender zou er hoe dan ook vandoor gaan met een Oscar in de categorie ‘Beste acteur’. En Steve Wozniak, de mede-oprichter van Apple? Die bejubelde het realiteitsgehalte van de film: ‘Het is net of ik naar de echte Steve Jobs en alle anderen aan het kijken was, niet naar acteurs.’

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Steve Jobs-film flopte in Amerika

Het kon dus allemaal niet op. Maar toen de film medio oktober in première ging in Amerika, flopte hij daar gigantisch. Het publiek liet het massaal afweten en in het openingsweekend bracht de Steve Jobs-film een schamele 7,3 miljoen dollar op.

Inmiddels heeft de film 17,6 miljoen dollar bijeen weten te schrapen, maar dat zijn peanuts als je kijkt naar de gemaakte kosten. De film heeft 30 miljoen dollar gekost, en daarbij zijn de kosten voor de marketing nog buiten beschouwing gelaten. Tóch zijn de waarderingen op Rottentomatoes.com en IMDb overwegend positief. Is je nieuwsgierigheid gewekt? Bekijk onderaan dit bericht alvast de officiële trailer van de film.

Waarvoor ga jij deze kerstvakantie naar de bioscoop? Steve Jobs? Of kies je toch liever voor Star Wars?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar