Terug naar Facebook breidt Vind ik leuk-knop binnenkort uit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Facebook breidt Vind ik leuk-knop binnenkort uit

Door Laura Grootaarts28 januari 2016 14:232 min. leestijd0

1,6 miljard Facebook-gebruikers klikken dagelijks 6 miljard keer op de Vind ik leuk-knop, maar daar gaat binnenkort verandering in komen. De iconische knop ondergaat de komende tijd een metamorfose.

Geen Vind ik niet leuk-knop

Een Vind ik niet-leuk ging Facebook-oprichter Zuckerberg te ver, dat zou te veel negativiteit met zich meebrengen. Maar op Facebook kun je ergens in de komende weken wél extra opties onder de Vind ik leuk-knop verwachten, in de vorm van smiley’s. Facebook is hiermee al sinds oktober aan het testen in een beperkt aantal landen om te kijken welke emoticons nu écht universeel zijn. De tijd is nu rijp om de functie wereldwijd beschikbaar te maken, zo is te lezen op Bloomberg.com.Wow

Reactions

De oplossing die Facebook bedacht heeft, wordt Reactions genoemd. Je kunt voortaan niet één, maar zes emoties uitdrukken. Naast Like zijn dat Sad, Love, Haha, Wow en Angry. Aanvankelijk waren het er zes, maar uit de tests bleek dat de yay-smiley niet overal ter wereld even goed begrepen werd. De smiley’s zitten straks verstopt onder de Vind ik leuk-knop: je ziet ze als je de knop wat langer ingedrukt houdt. In de video hieronder zie je hoe het gaat werken – de Yay-smiley is hierin ook nog te zien.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

https://youtu.be/gJUfA-vCpWM

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar