Terug naar Is Elon Musk de nieuwe Steve Jobs?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Is Elon Musk de nieuwe Steve Jobs?

Door Jelle Mol6 februari 2015 10:432 min. leestijd1

Ingenieur, ondernemer, uitvinder en visionair. En dat allemaal voor een salaris van $ 1. Komt dat je bekend voor? De gelijkenissen met Steve Jobs zijn zo’n 150 Apple-medewerkers ook niet ontgaan, want zij maakten de overstap naar Tesla Motors om te gaan werken voor Steve Jobs 2.0: de Canadees-Amerikaanse Elon Musk.

Elon Musk Tesla

PayPal, SpaceX, Tesla

Het zijn dan ook niet de kleinste projecten waarbij Musk betrokken is. De ondernemer maakte begin 2000 betaaldienst PayPal groot en ging vervolgens aan de slag met SpaceX (ruimtevaart), duurzame energie (SolarCity) en futuristisch transportsysteem Hyperloop. Musk is echter vooral bekend van de elektrische Tesla-auto’s, die je ook in Nederland steeds vaker ziet rondrijden. Revolutionaire ideeën, altijd willen innoveren en een obsessie voor detail, bij wie hebben we dat ook alweer eerder gezien?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Werknemers stappen over

Volgens Bloomberg is dat een van de redenen dat Apple en Tesla Motors nu in een heus gevecht om werknemers zijn beland. Musk heeft al minstens 150 werknemers weggekaapt, die Apple weer terug probeert te halen met een beter salarisaanbod – in de meeste gevallen zonder succes. Voormalig Apple-werknemers zeggen de overstap te hebben gemaakt vanwege de innovatiekracht van Tesla, maar ook vanwege de grote baas. ‘Tesla trekt dezelfde soort werknemers als Apple: gedreven, ambitieus en aangetrokken tot charismatisch leiderschap’, zegt een recruiter.

Tesla app Apple Watch

Ook de filosofie van Tesla en Apple komt voor een groot deel overeen. Beide bedrijven leggen veel nadruk op design en hanteren ambitieuze doelstellingen voor hun consumentenproducten. De Apple Watch-app die Tesla momenteel in ontwikkeling heeft, is daar een mooi voorbeeld van.

Apple-auto

Naar verluidt heeft Apple vorig jaar interesse gehad om Tesla over te nemen, maar in plaats daarvan lijkt men in Cuertino nu zelf te werken aan auto-gerelateerde projecten, waaronder het openen en starten van auto’s met een iPhone. Ook een gespotte minivan die volgehangen was met camera’s en geleased werd door Apple, was deze week voer voor speculatie.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Roel
Lezer
Roel

Elon Musk is geboren in Zuid-Afrika, heeft een Canadese moeder en een Zuid-Afrikaanse vader. Volgens Wikipedia is zijn nationaliteit Canadees, Amerikaans, Zuid-Afrikaans. Hij woont momenteel in Los Angeles, Verenigde Staten.