Terug naar Elke app in eigen 'zandbak' maakt OS X Lion veiliger
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Elke app in eigen 'zandbak' maakt OS X Lion veiliger

Door Redactie iCreate7 november 2011 15:372 min. leestijd0

Eén van de verbeteringen die Lion met zich meebracht is de functie voor ‘sandboxing’ van apps. ‘Sandboxing’ houdt in dat een app van de rest van het systeem wordt afgeschermd. Met andere woorden: elke app mag alleen in zijn eigen zandbak spelen, zodat hij geen schade kan aanrichten aan andere apps of aan het systeem zelf. Op die manier wordt het systeem veiliger gemaakt.

Uitstel

Aanvankelijk zou sandboxing van apps per 1 november verplicht worden gesteld, maar die datum is nu verschoven naar 1 maart 2012. Vanaf maart moeten alle ontwikkelaars die hun apps in de Mac App Store aanbieden de sandboxing-functie gebruiken. Doen ze dat niet, dan lopen ze kans dat hun apps uit de Mac App Store worden geknikkerd.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nadelen

Sandboxing van apps heeft naast voordelen echter ook nadelen. Als apps alleen maar in hun eigen zandbak mogen spelen, kunnen ze niet meer zomaar allerlei functies uitvoeren. Juist vanwege de toegangsbeperking die sandboxing met zich meebrengt, zullen sommige apps na 1 maart volgend jaar uit de Mac Apps Store moeten verdwijnen. MacRumors noemt als voorbeeld CoverSutra, maar ook browsers voor het bestandssysteem, back-upsoftware en allerlei andere programma’s die hun bestaansrecht ontlenen aan hun functioneren buiten de eigen zandbak,  zullen de Mac App Store mogelijk verlaten.

Compromis?

Wat er na 1 maart precies gaat gebeuren, valt nog niet te voorspellen. Wellicht zal het allemaal zo’n vaart niet lopen, tenslotte ziet Apple graag dat alle software voor de Mac op lange termijn uitsluitend via de Mac AppStore wordt aangeboden. Het is is niet uitgesloten dat er compromissen komen.

De nieuwste Apple producten voor een vast bedrag per maand. Nu bij Amac

De nieuwste Apple producten voor een vast bedrag per maand. Nu bij Amac

• Abonnement met inruilgarantie
• Profiteer van lage maandlasten

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar