Terug naar Durf jij met Siri te praten?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Durf jij met Siri te praten?

Door Laura Grootaarts6 juni 2016 16:172 min. leestijd0

Uit onderzoek is gebleken dat praktisch iedereen met een iPhone weleens een gesprekje aanknoopt met de spraakassistent Siri. Met Siri praten is soms ook best vermakelijk. Daar staat tegenover dat slechts een schamele 3 procent Siri ook in het openbaar gebruikt.

Met Siri praten? Alleen in de auto

98 procent van de iPhone-gebruikers heeft Siri op zijn minst een keer uitgeprobeerd, en twee op de drie gebruikt de spraakassistent regelmatig. Maar dat gebeurt zelden in het bijzijn van anderen. Je auto is natuurlijk een soort privé-universum, en daarin gebruikt 62 procent Siri. Thuis loopt dat al terug tot 39 procent. Siri is niet welkom op de werkvloer, slechts 1,3 procent praat tegen Siri op kantoor.

Het onderzoek is Amerikaans, maar eerlijk is eerlijk: ook wij zien mensen hier niet vaak in het openbaar praten met Siri. De reden volgens het onderzoeksbureau? Schaamte: het lijkt erop dat mensen het niet fijn vinden om op deze manier tegen hun iPhone te praten. Luidkeels telefoongesprekken voeren in het openbaar vervoer of op het terras, daar hebben mensen vreemd genoeg een stuk minder moeite mee.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De toekomst van Siri

Siri Mac Dock

Apple heeft grootse plannen met Siri. De spraakassistent moet een stuk slimmer worden en vindt binnenkort waarschijnlijk ook zijn weg naar de Mac – hopelijk durven mensen wel met hun computer te praten. Mogelijk komt er zelfs een slimme Siri-speaker voor in huis, die zelfs een ingebouwde camera met gezichtsherkenning heeft. Volgende week maandag tijdens de WWDC horen we er misschien meer over.

Gebruik jij Siri in het openbaar?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar