Terug naar 'Nieuw in iOS 11: drag and drop voor de iPad'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Nieuw in iOS 11: drag and drop voor de iPad'

Door Laura Grootaarts5 juni 2017 14:452 min. leestijd0

Er komt misschien een drag and drop-functie in iOS 11, exclusief voor de iPad. Bron? Opnieuw Apple zelf. Vanochtend lekte via Apple ook al de komst van een Files-app uit. En dat allemaal in de aanloop naar de WWDC-keynote, die over enkele uren plaatsvindt.

Drag and drop iOS 11

Met drag and drop (‘slepen en neerzetten’ of wat minder eerbiedig ‘sleur en pleur’) kun je bestanden of informatie heel eenvoudig vanuit de ene app in de andere app slepen. Zo zou je een foto vanuit je fotobibliotheek naar Mail kunnen slepen, zodat hij wordt toegevoegd aan je e-mail. Of je sleept een stuk tekst vanuit Safari naar Pages – kopiëren en plakken is dan niet meer nodig. Zo zijn er nog veel meer toepassingen denkbaar.

Apple spoilert zelf

Drag and drop iOS 11

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De nieuwe functie werd ontdekt via de Feedback-app van Apple. Ontwikkelaars en testers kunnen hiermee bugs waar ze tegenaan lopen rapporteren. Opeens stond er naast de al bestaande functie Split View, ‘Drag and drop’ vermeld, zo meldde de ontdekker via Twitter. Split View is een iPad-functie waarbij je twee actieve apps naast elkaar kunt draaien op het scherm. Het heeft er dus de schijn van dat Drag and drop een iPad only-functie wordt. Het lijkt ook een logische combinatie met de Files-app die dus eerder uitlekte: je zou via drag and drop je bestanden uit deze app naar een andere app kunnen verslepen.

Vanavond om 19.00 uur gaat de Apple’s ontwikkelaars-conferentie WWDC van start met een keynote. Dan horen we ongetwijfeld meer over Files, drag and drop en nog een heleboel andere nieuwe functies in iOS 11. We verwachten ook nieuwe Apple-producten, zoals een 10,5-inch iPad die er net even anders uitziet dan zijn voorgangers.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 11
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar