Terug naar Dit verwacht Apple van leveranciers qua geheimhouding
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit verwacht Apple van leveranciers qua geheimhouding

Door Jelle Mol10 november 2014 14:242 min. leestijd0

Apple staat bekend om de geheimzinnigheid rondom nieuwe producten en diensten, al kan het bedrijf nooit voorkomen dat iedere keer weer onderdelen van de nieuwe iPhone of iPad uitlekken. Leveranciers riskeren daarmee een miljoenenboete, maar dat is nog niet alles, zo blijkt in de rechtszaak tegen voormalig saffierproducent GT Advanced Technologies.

Documenten die gepubliceerd zijn in deze zaak geven inzicht in de eisen die Apple aan leveranciers stelt rondom geheimhouding. En zoals je al kunt raden: die eisen zijn niet als mals.

Codenamen

De overeenkomst tussen Apple en GT Advanced Technologies betrof een ‘zeer vertrouwelijk project met codenaam Onyx’, wat vermoedelijk de (gefaalde) productie van saffierglas voor de iPhone 6 is geweest. Betrokken werknemers bij GT Advanced Technologies mochten alleen aan het project refereren met deze codenaam; zelfs de naam ‘Apple’ mocht niet gebruikt worden. Ook moesten de werknemers training ondergaan om de geheimhouding te garanderen.

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Foxconn

De productieruimtes moesten beveiligd worden met camera’s, sensoren en identificatieapparatuur om in- en uitgaand personeel te screenen. Dit alles mocht op ieder moment geïnspecteerd worden door Apple. Voldeed GT Advanced Technologies niet aan de eisen, dan moest het bedrijf een boete van $ 135.000 betalen.

Strikt, maar gebruikelijk

Hoewel de voorschriften heftig klinen, zijn dit soort eisen vrij gebruikelijk onder grote bedrijven. Zeker in het geval van nieuwe technologie is het bedrijven als Apple, Google en Samsung van groot belang om te voorkomen dat innovaties of productiemethoden uitlekken aan de concurrent.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar