Terug naar ‘Details iPhone 5-processor uitgelekt’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Details iPhone 5-processor uitgelekt’

Door Redactie iCreate1 juni 2012 12:232 min. leestijd0

De ‘iPhoneLeaks’ blijven maar aanhouden. Nu beweert 9to5mac, aan de hand van een bron die toegang heeft tot een prototype van de nieuwe iPhone 5, ook een aantal hardwarekenmerken van dit apparaat te kunnen opnoemen. Eerder deze week zijn al diverse componenten en zelfs een constructietekening gelekt, die een idee geven van hoe de nieuwe iPhone 5 er mogelijk uit zal zien.

ARM-processor

Volgens 9to5Mac wordt de iPhone 5 vermoedelijk uitgerust met de S5L8950X ARM-processor, die door Apple intern nog een A5-variant wordt genoemd. Ter vergelijking: de iPhone 4S heeft de S5L8940X en de nieuwe iPad heeft de S5L8945X (ook wel A5X genoemd). Die informatie is eigenlijk niet nieuw, want die dook al eerder op in de code van een beta van iOS 5.1. Het is overigens niet uitgesloten dat Apple de genoemde ARM-processor in de nieuwe iPhone als A6-processor gaat betitelen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Grafische processor

Voor de grafische weergave lijkt de iPhone een nieuwe GPU-chip te krijgen van het multi-core-type SGX543. Een dualcore-uitvoering (MP2) daarvan werd toegepast in de iPad 2 en de iPhone 4S, terwijl een quadcore-versie (MP4) het Retina-display van de nieuwe iPad aanstuurt. De iPhone krijgt weer een andere variant (RCx), maar daarover is nog niets bekend. Verder wordt het werkgeheugen 1GB groot, aangezien die hoeveelheid in de nieuwe iPad ruim voldoende blijkt te zijn.

Ten slotte krijgt de iPhone 5 wellicht een baseband-chip van Gobi, maar dan eentje die meer 4G-zendfrequenties zou ondersteunen dan de chip die momenteel in de nieuwe iPad zit.

iOS 6

9to5Mac zegt ook diep in de code van een iOS 6 beta te zijn gedoken en daarin eveneens nieuwe aanwijzingen voor de iPhone 5 te hebben ontdekt. Zo zou de iPhone 5 draaien op Darwin kernelversie 13.0.0. En dat is frappant, want OS.X Lion draait nog op versie 11.0.0 en in OS X Mountain Lion zal versie 12.0.0 actief zijn.

9to5Mac geeft nog niet alle ontdekte informatie prijs, maar gaat de komende twee weken meer details onthullen, waaronder informatie over een geheel nieuwe iOS-app van Apple.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 5
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar