Terug naar Dé verrassing op de keynote: knetterdure oordopjes van Apple
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dé verrassing op de keynote: knetterdure oordopjes van Apple

Door Sven Lamers7 september 2016 13:392 min. leestijd1

Naast de iPhone 7 en de tweede Apple Watch is het aannemelijk dat Apple tijdens de keynote vanavond ook nieuwe draadloze oordopjes gaat presenteren. Wat we hiervan kunnen verwachten, heeft de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities nu samengevat. Zo krijgen de ‘AirPods’ genaamde oordopjes een bijzondere bluetooth-chip en worden deze duurder dan de producten van dochteronderneming Beats.

Apple Music Beats 1

Duurder dan koptelefoons van Beats

De oordopjes, die geheel draadloos werken en zelfs geen kabel tussen het linker en rechter dopje hebben, worden volgens Kuo als high-end product op de markt gezet. Deze moeten zelfs duurder worden dan de – sowieso al dure – koptelefoons van Beats. De huidige EarPods met een kabel gaan voor 35 euro over de toonbank, terwijl het gros van koptelefoons van Beats tussen de 200 – 300 euro kost. In die zin zouden de nieuwe AirPods meer een opvolger van de ‘Apple in-ear-koptelefoon met afstandsbediening en microfoon’ zijn. Dat waren Apple’s high-end koptelefoons voordat het bedrijf Beats kocht. Ze zijn overigens nog steeds verkrijgbaar in de Apple Store.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Eigen bluetooth-chip

Kuo zegt verder dat de AirPods een nieuwe, in eigen beheer ontwikkelde chip gaan krijgen, om draadloos verbinding te maken. De techniek lijkt volgens Kuo op bluetooth, maar ze is veel energiezuiniger. Draadloze oordopjes van andere fabrikanten gaan doorgaans maar een paar uur mee.

Analyse van de analist

Volgens Kuo wil Apple met de lancering van de AirPods zijn aanbod aan koptelefoons compleet maken. Instappers krijgen gratis oordopjes bij elke iPhone; consumenten die een stapje daarbovenop willen, mogen terecht bij Beats. Helemaal bovenaan komen de AirPods van Apple, om ‘de winst te maximaliseren’. Apple zou dus een strategie met twee merken handhaven.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPods
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Pipo Aerhu
Lezer
Pipo Aerhu

Knetterduur? Ze kosten minder dan alle andere 😉