Terug naar De groene Apple
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

De groene Apple

Door Redactie iCreate11 januari 2010 11:142 min. leestijd0

GreenpeaceApple wordt steeds groener. In de Greenpeace ‘Guide to Greener Electronics’ is Apple zelfs gestegen naar de vijfde plaats. In 2006 startte Greenpeace nog de campagne ‘Green my Apple’ vanwege de giftige bestanddelen in de producten. Steve Jobs reageerde op deze campagne met een verklaring waarin hij een groenere Apple beloofde. De recent uitgebrachte lijst van Greenpeace toont aan dat dit geen loze woorden waren, maar er blijven verbeterpunten.

De verbetering van Apple’s producten kwam niet zomaar. Greenpeace legde het bedrijf het vuur aan de schenen met de campagne. Met harde woorden protesteerde Greenpeace tegen het gebruik van de giftige stoffen in Apple-producten: “Hierdoor komen duizenden tonnen giftige chemicaliën en niet gerecyclede producten in het milieu terecht. Dit toonaangevende bedrijf verkleint de levenskans voor duizenden kinderen in ontwikkelingslanden, door ze bloot te stellen aan gevaarlijke stoffen”. Tijd voor een grote omslag.

De op 7 januuari 2010 door Greenpeace gepubliceerde lijst is voortgekomen uit een beoordeling van elektronicaproducenten op drie gebieden: het gebruik van giftige chemicaliën, de uitstoot van broeikasgassen en het inzamelen en recyclen van afgedankte producten. Greenpeace over Apple:Het bedrijf scoort relatief goed op de chemicaliëncriteria. Bij de energiecriteria wint Apple punten, zijn score op de afvalcriteria blijft echter matig.”

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In de top drie van de groenste producenten staan Nokia, Sony Ericsson en Toshiba. Helemaal onderaan de lijst vinden we Nintendo: “Het slechtste jongetje uit de klas”, aldus Greenpeace.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar