Terug naar De 7 belangrijkste functies van iOS 4.1
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

De 7 belangrijkste functies van iOS 4.1

Door Redactie iCreate9 september 2010 12:013 min. leestijd0

Apple heeft iOS 4.1 uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. Bezitters van een iPhone 3G, 3GS, 4 of een iPod touch van de tweede of derde generatie hebben de bijna 600 mb wegende update vast al gedownload. Wij zijn vanochtend aan het updaten geslagen en gaan nu aan de slag met de zeven belangrijkste functies:

Game Center
Game Center is Apple’s sociale netwerk voor videogames. In deze met groen vilt beklede applicatie kunnen vrienden en onbekenden tegen elkaar gamen. Net zoals op de Xbox 360 en Playstation 3 kun je een lijst met vrienden bijhouden en achievements verdienen.

HD video draadloos uploaden
Een gebrek waar ik over klaag in de review van ‘iMovie voor iPhone’ in iCreate 21 is inmiddels verholpen. Ik heb het natuurlijk over het draadloos uploaden van HD video. Voorheen was een USB-kabel vereist om video’s in HD-resolutie van je iPhone 4 te halen, vanaf nu kan dit gelukkig ook via WiFi-verbinding.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

High Dynamic Range-foto’s
HDR is een softwarefoefje dat vliegensvlug drie foto’s maakt – één gewone, één onderbelicht en één overbelicht – en deze combineert tot een mooier plaatje, een HDR-foto. Deze functie komt het best tot zijn recht bij veel (zon)licht. Foto’s die ik met deze functie van collega’s op kantoor heb gemaakt, worden er ondanks HDR niet veel mooier op.

Ping-ondersteuning in iTunes
Apple’s nieuwe sociale muziek-netwerk is niet langer exclusief voor de Mac- en PC-versie van iTunes. Met de komst van iOS 4.1 heeft Ping een eigen tabblad in de iTunes-app op de iPhone of iPod touch. Je kunt mensen volgen, recente activiteiten lezen en commentaar leveren op de muzikale perikelen van je vrienden.

Spellingcontrole uitschakelen
Ik vind de ingebouwde spellingcontrole reuze handig. Denk jij hier anders over? Download iOS 4.1, navigeer naar Instellingen>Algemeen>Toetsenbord en je kunt ‘Controleer spelling’ in- of uitschakelen.

FaceTime-verbinding via e-mail
Videobellen met FaceTime op de nieuwe iPod touch is mogelijk, net zoals op de iPhone 4. Maar gebruikers van de iPhone 4 beginnen de videochat door hun gesprekspartner te bellen. Hoe maak je verbinding met de nieuwe iPod, die niet kan bellen? Via e-mail, is het antwoord van iOS 4.1.

Enkele bugs verholpen
Deze nieuwe versie van iOS is ook in het leven geroepen om enkele bugs te verhelpen. Volgens Apple moeten de nabijheidssensor en de Bluetooth-verbinding nu bij alle gebruikers naar behoren functioneren. Eigenaars van een iPhone 3G kunnen hun hart ook ophalen, want iOS 4.1 maakt hun toestel aanzienlijk sneller.

Voilà, dit zijn de zeven belangrijkste functies van iOS 4.1. Welke nieuwe functie springt er volgens jou echt uit?

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar