Terug naar De 5 belangrijkste Apple-producten van 2017
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

De 5 belangrijkste Apple-producten van 2017

Door Sven Lamers31 december 2017 12:165 min. leestijd0

Het jaar 2017 is bijna voorbij. Tijd om terug te kijken naar wat er allemaal is gebeurd. Zo heeft Apple in 2017 een hoop nieuwe producten gelanceerd, meer nog dan in de afgelopen jaren. In dit artikel verzamelen we de hoogtepunten uit Apple’s hardware-line-up. We tellen af en beginnen met nummer …

5. iPad Pro 10,5-inch (en 12,9-inch)

Apple wist ons dit jaar te verrassen met twee nieuwe iPad Pro-modellen. De 12,9-inch Pro is uiterlijk hetzelfde gebleven, maar heeft betere hardware. De grotere verrassing was het kleinere model – en dat mag je letterlijk opvatten. Dat is namelijk gegroeid van 9,7 naar 10,5 inch. Het bijzondere hieraan? Qua afmetingen verschelen het vorige en huidige model nauwelijks: het scherm is groter geworden en de randen zijn smaller.

En er is nog meer nieuws over het scherm. De beeldverversing is met 120 Hz dubbel zo snel als voorheen, wat leidt tot ongekende soepelheid van de weergave. Vooral bij animaties ga je dit echt waarderen. Last but not least heeft iOS 11 de iPad stukken beter gemaakt, dankzij het nieuwe multitasken met onder meer het Dock en nieuwe splitscreen-mogelijkheden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

10,5 inch iPad Pro

4. iMac Pro

We moesten er na de keynote in juni nog een halfjaar op wachten, maar sinds 14 december is de allereerste iMac Pro dan ook eindelijk te koop. Van buiten verschilt de professionele iMac alleen door de donkere, spacegrijze kleur van de andere iMacs. Binnenin zit echter veel betere hardware. Weliswaar heeft de iMac Pro hetzelfde 27-inch scherm met 5K-resolutie, maar daarbij hoort minimaal een Intel Xeon met 8 cores, een 1-TB SSD, 32 GB werkgeheugen en een grafische kaart uit de serie Radeon Pro Vega met 8 GB grafisch geheugen. Daar moet je wat voor over hebben, want de prijs begint bij 5499 euro.

iMac Pro verkrijgbaar

3. Apple Watch Series 3

Is dit de geheime revolutie op de achtergrond? Tegelijk met de nieuwe iPhones presenteerde Apple de Apple Watch Series 3. Op het eerste gezicht lijkt het een vrij gewone opvolger, maar er is één nieuwe functie die het slimme horloge toch revolutionair maakt. Er is namelijk nu een Cellular-versie met 4G. Hierdoor wordt de Watch nog onafhankelijker van de iPhone. Afgelopen jaar nam die onafhankelijkheid al toe door de toevoeging van GPS, nu kun je tijdens het hardlopen zelfs bellen of muziek streamen. Vooralsnog heb je een iPhone nodig om je simkaart naar je Watch te kopiëren, maar het is in principe maar een kwestie van tijd voordat het slimme horloge helemaal onafhankelijk kan opereren.

De eerste generatie LTE-smartwatch is helaas nog niet in Nederland te koop, Apple heeft hem slechts in een aantal landen uitgebracht, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. We verwachten dat hier in 2018 wel verandering in komt.

Apple Watch Series 3

2. iPhone 8 (Plus)

Op de iPhone 7 volgt … juist, de iPhone 8. Een s-variant hebben we dit jaar overgeslagen, het werd meteen de iPhone 8. Net als de afgelopen jaren is dit nieuwe model een doorontwikkeling van het iPhone 6-design. Wel heeft Apple afscheid genomen van aluminium als hoofdmateriaal. We gaan weer terug naar de tijd van de glazen iPhones. Hierdoor is het mogelijk geworden om de iPhone draadloos op te laden. Ook met de andere hardware zit het snor. De processor A11 Bionic rekent sneller dan menig MacBook Pro en de camera blijft het beste van het beste op smartphone-gebied. Kortom, de iPhone 8 klinkt als een ware topper, ware het niet dat er nog meer nieuws was in iPhoneland.

iphone 8

1. iPhone X

Afgelopen jaar schreven we al dat Apple in 2017 eindelijk een echt spectaculaire iPhone zou uitbrengen. Dat is zeker gebeurd. Naast de iPhone 8 kwam Apple namelijk de iPhone X. De X lees je als tien, om aan te geven dat deze iPhone eigenlijk al twee modellen verder is dan de 8. Een telefoon uit de toekomst, die je nu al kunt kopen. Wat heeft die toekomst in petto? Een reusachtig en bijna randloos OLED-scherm, ontgrendelen met gezichtsherkenning en een ‘TrueDepth’-camera aan de voorkant voor geweldige selfies. En door het ontbreken van de thuisknop moeten we weer leren hoe we onze nieuwe iPhone bedienen.

De iPhone X is de spectaculairste iPhone in jaren, maar perfect is hij nog niet. Wat het design betreft struikelen veel mensen bijvoorbeeld over de inkeping voor de camera’s aan de voorkant. Voorstanders pleiten dat de iPhone hierdoor herkenbaar blijft, tegenstanders vinden het gewoon niet mooi. Dan is er nog de breekbaarheid van de iPhone X. De buitenkant bestaat bijna helemaal uit glas en dat breekt snel … althans, dat beweert een verzekeraar. Het blijft iets om in de gaten te houden, zeker gezien de instapprijs van de X: het goedkoopste model kost ‘slechts’ 1159 euro.

iPhone X met 256 GB

… en dan waren er nog

Naast onze top 5 waren er uiteraard nog meer producten van Apple. De lijst net niet gehaald hebben de Apple TV 4K en de goedkope ‘iPad‘. Beide zijn prima upgrades in vergelijking met de voorgangers, maar niet bijzonder spectaculair.

Maar misschien denk jij hier anders over. Wat was volgens jou het beste Apple-product van 2017? Laat het ons weten in de reacties. Of wil je nog meer weten over alle producten die Apple in 2017 heeft uitgebracht? Je leest het in het grote Apple-jaaroverzicht in iCreate 94.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar