Terug naar Dag 3 met de 9,7-inch iPad Pro: naar buiten met de iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dag 3 met de 9,7-inch iPad Pro: naar buiten met de iPad

Door Laura Grootaarts9 april 2016 18:583 min. leestijd1

Op dag 2 zei ik het al: het scherm van de nieuwe iPad Pro ziet er wat papier-achtig uit, het doet denken het e-inkscherm van een e-reader. Vandaag neem ik de proef op de som, en ga ik eigenwijs buiten in de zon zitten met de iPad. Eigenwijs, want Apple belooft nergens dat de iPad Pro prima leesbaar is in de zon … en helaas, dat klopt.

In gewoon daglicht veel beter leesbaar

Als de zon even weg is, is het scherm overigens wél behoorlijk goed leesbaar. Ik houd er mijn iPad Air naast en dan valt het pas echt goed op: het scherm van de nieuwe iPad Pro is opvallend veel duidelijker. De kleuren zijn beter zichtbaar en het scherm reflecteert een stuk minder. Mijn oude iPad kan ik zo ongeveer als spiegel gebruiken in de buitenlucht, dat is bij de Pro niet het geval. Maar deze zomer met de iPad Pro in de zon op het strand, dát gaat niet gebeuren.

De camera van de 9,7-inch iPad Pro

Nu de zon weg is, is het in mijn tuin ook direct een stuk minder aangenaam. Dus besluit ik om een stuk te gaan lopen, dan kan ik meteen de camera van de iPad Pro uitproberen. Deze iPad heeft een 12-megapixel iSight camera, van het type dat je ook vindt op de 6s. Voor het eerst is de iPad uitgerust met een flitser, die zit vlak onder de lens.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Camerabult iPad Pro

Al die techniek past niet in de behuizing van de iPad en de camera steekt daarom iets uit, zoals ook het geval is bij de iPhone. Een ‘camerabult’ wordt het genoemd, maar eerlijk gezegd – en dat is misschien vloeken in de kerk – vind ik het wel meevallen. Ontsierend? Nee. Onhandig dan? Net zo min. De camera zit me niet in de weg: je kunt de iPad gewoon plat op tafel neerleggen zonder dat hij gaat wiebelen.

Foto’s komen tot leven

Ik wandel naar het meest fotogenieke gebouw hier in het dorp om daar een paar foto’s te maken. Het voelt raar om met zo’n gevaarte te fotograferen, tot nu toe heb ik dat alleen maar Amerikaanse toeristen zien doen, van het type ‘kijk mij eens pronken met mijn Apple’. Maar niemand kijkt me raar aan, waarschijnlijk omdat iedereen hier zó druk bezig zijn met fotograferen, dat ze mij niet eens in de gaten hebben. Er lopen mensen rond met lenzen die waarschijnlijk twee keer duurder zijn dan mijn iPad.

Foto met iPad Pro

Enerzijds vind ik het onhandig: zo’n iPad is toch een stuk logger dan een iPhone, je moet beide handen gebruiken om goed te richten en ik ben daarbij constant bang dat ik de tablet uit mijn handen laat glippen. Maar die logheid heeft ook een groot voordeel, want je ziet op het scherm direct hoe je foto uit de verf gaat komen, veel beter dan op welke iPhone dan ook.

Thuis bestudeer ik de foto’s en constateer ik dat ik Live Photos heb gemaakt, foto’s met een kort filmpje eromheen zodat je altijd weer de sfeer van het moment kunt proeven. Dat is toch wel de moeite waard, misschien moet ik er toch maar vaker op uit met de iPad.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
EEDEEJEE
Lezer
EEDEEJEE

Mijn tweede dag met dit toestel, samen met de Apple Pencil. Voornamelijk gekocht om foto’s fijner te kunnen bewerken dan met de muis op de iMac in Pixelmator. Pixelmator voor de iPad ondertussen gekocht op aanraden van Bram Balk maar Bram, voor mij is dat dus weggesmeten geld, jammer maar ik heb het vlaggen. Probleem: 1- Ik heb nog niks gevonden die daadwerkelijk, zoals de promo-filmpjes van Apple tonen, gebruik maken van de pencil. Daarbij moet ik nog een foto kunnen bewerken. Wat ik zou willen kunnen doen is om, liefst met Pixelmator, te werken “op” mijn iMac met mijn… Lees meer »