Terug naar China eist toegang tot versleutelde hardware en software
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

China eist toegang tot versleutelde hardware en software

Door Jelle Mol29 januari 2015 13:452 min. leestijd0

De Chinese overheid voert nieuwe regels in omtrent cybersecurity. Zo wordt het naar verluidt techbedrijven verplicht om geheime broncode over te dragen aan de autoriteiten en zogenaamde backdoors in te bouwen in hardware- en softwareproducten. Dat zou nog wel eens een probleem kunnen worden voor Apple, stelt The New York Times.

Beveiliging vergrendeling iOS

Beveiliging iOS 8

De verbeterde beveiliging in iOS 8 heeft ertoe geleid dat Apple geen toegang heeft tot gegevens op iOS-apparaten, omdat het zelf niet over een encryptiesleutel beschikt. De nieuwe regelgeving in China zou kunnen betekenen dat Apple een sleutel moet overdragen aan de Chinese overheid, waarmee de autoriteiten toegang krijgen tot versleutelde iPhones en iPads. Een andere mogelijkheid is dat er een backdoor wordt ingebouwd. Dat is overigens iets wat de FBI, Amerikaanse justitie en ook de Britse premier Cameron wel zien zitten.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Protectionisme

Ook Cisco en Microsoft zouden last kunnen krijgen van de nieuwe regels. Een groep bedrijven, ondersteund door de Amerikaanse regering, heeft nu gezamenlijk bezwaar gemaakt. Zij willen het gesprek aangaan met de Chinese overheid, omdat de reguleringen wel erg veel weg hebben van protectionisme. Voor veel buitenlandse bedrijven is China de snelst groeiende markt die ze simpelweg niet kunnen negeren. Uit de kwartaalcijfers van Apple bleek dat de omzet in China met 70% was gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. De iPhone 6 is dan ook een waanzinnig verkoopsucces in China.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar