Terug naar Dit zijn de drie beste alternatieven voor de AirPods van Apple
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit zijn de drie beste alternatieven voor de AirPods van Apple

Door Koen van Ekeren13 november 2017 16:004 min. leestijd1

Als liefhebber van Apple ben je snel geneigd te kiezen voor de draadloze oordopjes van Apple, maar er bestaan nog een paar uitstekende alternatieven voor de AirPods. We zetten de drie door ons als beste geteste alternatieven op een rij.

Avanca Minim True Wireless Earbuds

Avanca Minim True Wireless Earbuds

Apple heeft vorig jaar met de lancering van de AirPods een kleine revolutie ontketend. De compleet draadloze oordopjes met vernuftige techniek om te koppelen en te bedienen stuurden veel koptelefoonboeren terug naar de tekentafels. Inmiddels verschijnen de eerste concurrenten op de markt. Het Nederlandse Avanca bijvoorbeeld pakt met de Minim True Wireless Earbuds enkele pijnpunten van de AirPod aan. De looks bijvoorbeeld: Apple koos voor de opvallende, uitstekende ‘tandenborstels’; de Minims blijven subtieler in je oorschelp. Bovendien gaan ze dieper en beter je gehoorgang in zodat ze bij iedereen zullen blijven zitten – ook met sporten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Voor de bediening van de muziek druk je op knoppen op de earbuds. Hierdoor duw je ze iets verder in je oor en dat is niet altijd prettig – je gaat de slimme tik-techniek van Apple extra waarderen. De geluidskwaliteit is vergelijkbaar met de AirPods, al hebben die iets diepere bas: niet opgewassen tegen dure over-ears, maar een prima ‘alledaagse’ muziekbeleving. Daarmee zijn de Minim Earbuds absoluut een waardig alternatief voor de AirPods. Het geluid, de bediening en koppeling zijn iets minder dan bij Apple, maar dat geldt dan ook voor de prijs. En die klinkt ons als muziek in de oren.

Bestel de Avanca Minim True Wireless Earbuds | € 99

Libratone Q Adapt in-ear

Libratone Q adapt in-ear

Er passeren heel wat koptelefoons de revue op de iCreate-redactie. Ergens boven aan ons enthousiasme-toplijstje staat de draadloze Q Adapt on-ear van Libratone, die uitblonk uit met twee slimme functies. Deze heeft ook een bedrade in-ear variant.

Zodra je de in-ear aansluit op je iPhone, komt de eerste slimme functie je al tegenmoet: de city mix noise cancellation. Ook deze in-ears filteren het buitengeluid erg goed weg – zelfs als je geen muziek op hebt staan. Met de vierde knop op het bedieningselement op de draad (naast de drie usual suspects voor volume- en muziekbediening) stel je de hoeveelheid omgevingsgeluid in vier standen in, zodat je veilig door het verkeer kunt of je helemaal afsluit van de OV-herrie. Durft er toch iemand tegen je te praten, dan houd je die knop even ingedrukt en ben je weer terug op aarde.

De andere unieke functie van de on-ear was dat hij pauzeert of start zodra je de koptelefoon af- of opzet. Dit ontbreekt bij de in-ear. Jammer, want daarvan waren we juist zo enthousiast. Ook over het geluid overigens en dat is ook bij de in-ears prima – net als de prijs.

Bestel de Libratone Q Adapt In-ear | € 99

Sennheiser Momentum Free

Sennheiser Momentum Free

Apple’s AirPods zijn razend succesvol en bijna alle andere fabrikanten van geluidsapparatuur komen nu met meer of minder geslaagde draadloze oordopjes. Het volgende bedrijf in deze rij is Sennheiser, met de Momentum Free. Deze chique, glanzende dopjes staan garant voor tot aan zes uur draadloos luisterplezier. In tegenstelling tot de AirPods zijn ze niet helemaal draadloos, de twee in-ears zijn verbonden met een draadje dat je achter je nek plaatst. Dat is handig voor bij het sporten omdat je de dopjes niet snel verliest, maar bij het ‘gewoon’ luisteren hebben we toch liever helemaal geen draadjes meer. De afstandsbediening aan de rechter helft van de kabel zit bovendien net iets dichter bij je hoofd dan we gewend zijn.

Een probleem van in-ear dopjes is vaak de pasvorm. We hebben allemaal verschillend grote oren en juist bij in-ears is het cruciaal dat deze perfect in je oren zitten. Sennheiser levert daarom vier verschillende opzetstukjes, zodat er voor elk oor wel een een passende is. Als de oordopjes goed zitten, is het geluid hartstikke goed: zowel de bas als de hoge tonen zijn heel duidelijk waarneembaar en klinken aangenaam in de oren. De middentonen zijn iets minder nadrukkelijk, maar nog steeds prima. Ben je op zoek naar draadloze oordopjes die beter klinken dan de AirPods en die je ook tijdens de heftigste work-outs niet verliest? Dan zijn deze dopjes van Sennheiser een uitstekende keuze.

Bestel de Sennheiser Momentum Free| € 199

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Sander van Asten
Lezer
Sander van Asten

op geeektech vind je een beter alternatief naar mijn mening