Terug naar BBC iPlayer nu ook voor iPhone en iPod touch
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

BBC iPlayer nu ook voor iPhone en iPod touch

Door Daan Jeuken8 december 2011 15:312 min. leestijd2

Anglofielen en liefhebbers van goede televisie opgelet: de BBC iPlayer is vanaf vandaag ook te downloaden op de iPhone en de iPod touch. In juli van dit jaar maakte de app al zijn opwachting voor de iPad, nu kun je dus op alle iOS-apparaten genieten van Britse humor, cultuur en documentaires.

Abonnement

Op de app van de BBC iPlayer kun je een aantal gratis programma’s kijken, zoals de schitterende natuurdocumentaire ‘The Blue Planet’, Top Gears Botswana special of een hoop kerstprogramma’s. Om al het materiaal uit de iPlayer te bekijken moet je echter een abonnement afsluiten. Voor 7 euro per maand of 65 euro per jaar kun je ongebreideld genieten van tachtig jaar BBC-televisie. Dit archief is overigens niet compleet, van Blackadder is bijvoorbeeld alleen het (saaie) eerste seizoen beschikbaar, terwijl op de iPad alle vier de seizoenen te bekijken zijn. Het is te verwachten dat dit archief ook voor iPhone en iPod nog aangevuld gaat worden.

Mogelijkheden

Met de iPlayer-app kun je via wifi en 3G video’s streamen, of opslaan om later (offline) te bekijken. Met behulp van AirPlay (of een ouderwets kabeltje) speel je deze content naadloos af op je televisie (via een Apple TV) en heb je dus uren, dagen of maanden kijkplezier.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Webdienst

In tegenstelling tot de webversie van de BBC iPlayer (de originele iPlayer), voorziet de app vooral in oude content. Voor bijvoorbeeld de laatste aflevering van Match of the Day (de hoogtepunten uit de Premier League) kun je in de app niet terecht. Op de website staat die recente content wel, maar die is (officieel) dan weer niet buiten de UK te bekijken.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPod
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
business
Lezer
business

Wie een iPLayer-abonnement neemt voor € 6,99 per maand (€ 4,20 bij een jaarabonnement) kan alle programma’s onbeperkt bekijken via WiFi of 3G. Abonnees kunnen programma’s ook downloaden binnen de App, handig voor bijvoorbeeld lange vliegreizen.

business
Lezer
business

Wie een iPLayer-abonnement neemt voor € 6,99 per maand (€ 4,20 bij een jaarabonnement) kan alle programma&#8217s onbeperkt bekijken via WiFi of 3G. Abonnees kunnen programma&#8217s ook downloaden binnen de App, handig voor bijvoorbeeld lange vliegreizen.