Terug naar ‘Apple Watch-verkoop zakt in, nieuw s-model dit najaar’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple Watch-verkoop zakt in, nieuw s-model dit najaar’

Door Laura Grootaarts12 april 2016 09:152 min. leestijd0

De verkoop van de Apple Watch zal dit jaar inzakken, zo voorziet Apple-analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. Hij denkt aan een terugval van 25 procent. Apple heeft nog steeds geen officiële verkoopcijfers naar buiten gebracht, maar volgens Kuo zijn er 10,6 miljoen exemplaren verkocht in 2015, in 8 slechts maanden tijd (het horloge verscheen in april). Dat aantal zou over heel 2016 blijven steken op 7,5 miljoen. Dat het horloge sinds kort een stuk goedkoper is, heeft dus niet mogen baten.

Apple Watch

Apple Watch is nog niet perfect

KGI meent dat de terugval te maken heeft met tekortkomingen van het horloge. Zo zijn er nog geen echt onmisbare apps. Ook de beperkte batterij-duur en de afhankelijkheid van de iPhone om optimaal gebruik te kunnen maken van alle functies, zitten de verkoop behoorlijk in de weg. De Apple Watch staat nog in de kinderschoenen en er valt nog heel wat aan te verbeteren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Kleine verbeteringen in de nieuwe versie

KGI verwacht dat de massa-productie van de volgende Apple Watch in het derde kwartaal van dit jaar van start gaat. Mogelijk wordt die gelijktijdig met de iPhone 7 geïntroduceerd. Apple’s nieuwe smartwatch zal niet compleet vernieuwd worden maar wel kleine verbeteringen bevatten, bijvoorbeeld op het vlak van connectiviteit. Geen sprankelend nieuw ontwerp dus, maar meer een s-model zoals ook bij de iPhones steeds het geval is. Gisteren waren er nog geruchten over een ultradunne Apple Watch 2 die in juni gepresenteerd zou worden.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar