Terug naar Apple Watch gaat omzet stuwen, verwachten analisten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Watch gaat omzet stuwen, verwachten analisten

Door Jelle Mol5 januari 2015 15:112 min. leestijd0

De verwachtingen voor de Apple Watch zijn hooggespannen, maar dat geldt niet alleen voor consumenten. Ook investeerders speculeren er namelijk op los. Adviesbureau Evercore adviseert nu om Apple-aandelen te kopen voorafgaand aan de lancering van de Apple Watch, die ergens in begin 2015 plaats moet gaan vinden. De verwachting is namelijk dat de Apple Watch een flink deel van de omzetstijging in 2015 voor zijn rekening zal nemen.

Apple Watch Notificaties

Stijging omzet door Apple Watch

Dat staat in een rapport van Evercore dat in handen is van AppleInsider. Analisten bij Evercore verwachten dat de Apple Watch vanaf maart verkrijgbaar is en voor gemiddeld 500 dollar over de toonbank zal gaan. De prognose van 18,5 miljoen verkochte exemplaren zou dit jaar moeten zorgen voor een extra omzetstijging van 4%. Net als voorgaande jaren zal de iPhone verantwoordelijk blijven voor het leeuwendeel van de omzet. Het advies van Evercore met betrekking tot het Apple-aandeel blijft daarom ‘kopen’.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Lancering

Ondertussen is enige onduidelijkheid ontstaan over de lanceerdatum van de Apple Watch. Vorige week was op de Apple-website van een aantal Europese landen, waaronder Nederland, korte tijd te lezen dat de Watch ‘begin 2015’ beschikbaar moet komen. Dat werd daarna weer aangepast naar ‘Verkrijgbaar in 2015’. Alleen op de Amerikaanse website wordt nog gesproken van ‘Coming Early 2015’. Eerder bleek uit een videoboodschap van retail VP Angela Ahrendts dat de smartwatch mogelijk pas in de lente van 2015 te koop is.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar