Terug naar Apple Watch-apps vanaf 1 juni native – en dus sneller
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Watch-apps vanaf 1 juni native – en dus sneller

Door Laura Grootaarts24 april 2016 11:202 min. leestijd0

Vanaf 1 juni moeten apps die worden uitgebracht voor de Apple Watch native zijn. Dat wil zeggen dat de apps helemaal op het horloge zelf draaien, zonder dat er een verbinding hoeft te zijn met de iPhone. Dat heeft Apple medegedeeld aan app-ontwikkelaars.

Trage Apple Watch-apps

Inmiddels is het een jaar geleden dat de Apple Watch op de markt werd gebracht. De eerste apps op de Apple Watch draaiden feitelijk op de gekoppelde iPhone, waar al het rekenwerk gebeurde. Dat betekende dat er constant informatie heen en weer gestuurd werd tussen het horloge en de telefoon en dat kwam de snelheid van de apps niet ten goede. Soms duurde het seconden voordat de app eindelijk was opgestart of voordat er informatie op het scherm verscheen.

Apple Watch

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Met de introductie van watchOS 2 werd het voor ontwikkelaars mogelijk om Apple Watch-apps te bouwen die niet eerst op de iPhone geladen hoeven worden. Apps konden vanaf dat moment ook gebruikmaken van de microfoon en digitale kroon van de Apple Watch. Vanaf nu stelt Apple het dus verplicht dat apps native zijn. Apps die niet aan deze eis voldoen, worden niet toegelaten tot de App Store. Voor internetverbinding blijf je nog wel altijd afhankelijk van de iPhone.

Toekomst Apple Watch

1 juni is slechts enkele weken voor de WWDC, Apple’s conferentie voor ontwikkelaars. Daar komt onder meer de toekomst van de diverse besturingssystemen aan bod, waaronder ook watchOS. Mogelijk staat watchOS 3 dan op de planning.

Wanneer er een nieuwe Apple Watch komt is nog niet duidelijk. Er zijn geruchten over een compleet nieuwe ultradunne versie, maar ook over een iets verbeterde variant van de huidige Apple Watch.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar