Terug naar Apple verliest recht op merknaam iPhone in China
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple verliest recht op merknaam iPhone in China

Door Laura Grootaarts4 mei 2016 16:572 min. leestijd0

Apple heeft in China een rechtszaak verloren over het gebruik van de merknaam iPhone. Een Chinese fabrikant van lederwaren zoals handtassen en telefoonhoesjes heeft het recht op de merknaam toegewezen gekregen.

Chinese iPhone hoesjes

Naam geregistreerd voor elektronische apparaten

Apple deed al in 2002 een aanvraag voor het recht op de merknaam, en het duurde tot en met 2013 voordat die aanvraag werd goedgekeurd. Apple registreerde de naam voor de categorie elektronische apparaten. Het Chinese bedrijf ,Xintong Tiandi registreerde de naam iPhone in 2007, maar dan in de categorie lederwaren. Apple was hier niet van gediend en probeert al sinds 2012 het alleenrecht op de merknaam te verkrijgen, maar vandaag is duidelijk geworden dat dat uiteindelijk niet gelukt is.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Een echte Chinese iPhone

Chinese rechters oordeelden dat het Chinese bedrijf de merknaam iPhone mag blijven voeren – of eigenlijk IPHONE, maar dat vinden ze daar slechts een detail. In 2007, toen ze de naam registreerden, was iPhone nog geen bekende merknaam in China. Volgens de rechter is het heel goed mogelijk dat de fabrikant de naam iPhone niet kende en deze per ongeluk gekozen heeft. Het is Apple niet gelukt om het tegendeel te bewijzen, mede omdat de iPhone pas in 2009 officieel verscheen in China.

Een schrale troost voor Apple is dat het bedrijf de naam alleen maar op hoesjes, portemonnees en andere lederwaren mag zetten. Het bedrijf heeft aangegeven dat ze een samenwerking met Apple wel zien zitten en dat ze veel iPhone-klanten blij willen maken. Wil je een echte Chinese iPhone kopen? Hier kun je neuzen in het assortiment.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar